Petak, 29. ožujka 2024.

Hrvači Podravke osvojili tri bronce u Gospiću, Verčević s reprezentacijom otputovao na Europsko prvenstvo

Hrvački Podravke proteklog su vikenda u Gospiću nastupili na 16. Međunarodnom turniru ‘Gospić OPEN 2019.’

U konkurenciji od 175 hrvača iz Hrvatske, Italije i Slovačke, deveteročlanu ekipu pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca i Saše Šprema činili su Tomas Kičinbači, Ali Ustundag, Noa Ljubić, Josip Petak, Ivan Čordaš, Filip Šprem i Ivan Adžaga.

Do medalje i to brončanog sjaja došli su Tomas Kičinbači u kategoriji mlađih dječaka početnika do 36 kilograma, Ivan Čordaš kod mlađih dječaka u kategoriji do 65 kilograma te Ivan Adžaga u uzrastu starijih dječaka u kategoriji do 57 kilograma.

Filip Šprem u kategoriji do 49 kilograma u uzrastu mlađih dječaka prvu borbu je dobio da bi u sljedećem kolu izgubio. Kako njegov protivnik nije došao do finala, Filipu je bilo onemogućeno daljnje natjecanje kroz repasaž pa je ostao bez mogućnosti borbe za postolje. Bez plasmana ostali su Noa Ljubić i Josip Petak u kategoriji do 33 kilograma, te Ali Ustundag u kategoriji do 36 kilograma uzrasne skupine mlađih dječaka početnika.

Spomenimo još kako je jučer u ranim jutarnjim satima, hrvač Podravke i kadetski reprezentativac Hrvatske Filip Verčević s hrvatskom kadetskom reprezentacijom otputovao u talijanski grad Faenza gdje se održava Prvenstvo Europe za kadete. Filip će nastupiti u kategoriji do 60 kilograma.

Izvor: Hrvački klub Podravka
zatvori