Srijeda, 24. travnja 2024.

Subvencije dadiljama vraćene na 1000 kuna, Suvalj: Hvala vam, ali dadilje su oštećene, Jakšić: Nitko nije oštećen

Članovi koprivničkog Gradskog vijeća na svojoj su nedavnoj sjednici usvojili izmjene odluke o sufinanciranju djelatnosti dadilja. Subvencije su tako ponovno vraćene sa 700 na 1000 kuna, nakon što su u studenom prošle godine bile smanjene.

Mrežin Ivica Suvalj s govornice je pohvalio izmjenu odluke, ali je i dodao:

– Mogu samo reći hvala što ste se vratili na staro. Jedino ostaje, i to je vaš teret koji trebate nositi, to da su dadilje kroz ovo vrijeme i kroz vrijeme dok se ta odluka ne vrati ostale uskraćene za tih 300 kuna.

Nezavisni Antonio Grgić naveo je da se greške događaju, ali da se boji da se ponovno radi greška zbog koje bi odluka u budućnosti ponovno mogla biti mijenjana:

– U očitovanju zainteresirane javnosti imali smo jedno s poprilično jakim utemeljenjem. Dolazi od osobe koja je u radnim skupinama za pisanje zakona za socijalu i osobe s invaliditetom, dakle visoko kvalificirana osoba, ali nije u skladu s političkim mišljenjem većine.

Gradonačelnik Mišel Jakšić u svom je odgovoru Suvalju i Grgiću uzvratio:

– Prije svega moram reći da nitko nije oštećen u ovom periodu. To je nešto što je trebalo funkcionirati tako na jesen i iza toga stoji struka za koju mislim da je i u Gradskoj upravi i u našim vrtićkim objektima, da ljudi koji se bave s tim pod okriljem Grada ima sasvim dovoljno. Žao mi je što su se stvari rješavale vaninstitucionalno i što neki koji imaju obrte dadilja misle da kroz političke pritiske mogu ostvariti valjda neki svoj osobni probitak.

Jakšić je istaknuo da su djelatnosti dadilja nadstandard po kojem Koprivnica prednjači u Hrvatskoj, ispred gradova koji su veći od nje, te naveo konkretne primjere za to.

zatvori