Četvrtak, 25. travnja 2024.

Galerija Mijo Kovačić slavi prvi rođendan, Čimin: U prvoj godini imali smo gotovo 6500 posjetitelja

Galerija Mijo Kovačić u centru Koprivnice danas slavi svojih prvih godinu dana rada.

Ova je kulturna institucija Muzeja grada Koprivnice u vrlo kratkom vremenu postigla kultni status, o čemu dovoljno govore brojke posjetitelja događanja koja su održana u zadnjih godinu dana:

– Kroz sva događanja u Galeriji Mijo Kovačić imali smo sveukupno 6494 posjetitelja. To je brojka koje se ne bi posramio ni neki drugi muzej gradskog tipa u sjevernoj Hrvatskoj – istaknuo je ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin.

Gradonačelnik Mišel Jakšić izrazio je zadovoljstvo radom ove institucije istaknuvši kako organizatori nisu morali zvati neka velika imena, već je fokus bio na vraćanju izvorne kulture Koprivnice i Podravine u njezino središte:

– Nismo morali zvati neka velika imena i trošiti novac na to, napravili smo jedan ogroman iskorak kulturnog života grada na način da smo vratili Mišku (Miju Kovačića, op. a.) u samo srce Koprivnice, u srce Podravine.

Na prvu godinu rada ove institucije u kojoj je stalni postav bogatog opusa jednog od naših najvećih i trenutno živućih slikara naive osvrnuo se i sam autor Mijo Kovačić, zahvalivši na časti koja mu je dana ovim riječima:

– Zahvaljujem Gradu Koprivnici koji mi je to omogućio. Ja nisam doma imao dovoljno prostora za sve te slike pa mi je to dobro došlo da sam dobio prostor u centru grada Koprivnice.

zatvori