Petak, 19. travnja 2024.

FOTO: GEOGRAFI U OBLACIMA Gimnazijalci imali ‘praktičnu nastavu’ nekoliko stotina metara iznad tla

Tko ima naviku povremeno pogledati u nebo, prije dva dana mogao je vidjeti jedrilicu kako u niskom letu kruži iznad Koprivnice i okolice. U njoj su tog dana letjeli koprivnički gimnazijalci i njihovi profesori.

Tako je geografska grupa Gimnazije “Fran Galović” obilježila kraj nastavne godine. U suradnji s aeroklubom “Krila Koprivnice” oko petnaest puta vinuli su se u zrak iznad Koprivnice, usprkos, kako kažu, svim oblacima koji su prijetili.

Bio je to rezultat suradnje voditelja geografske grupe Zvonimira TreščecaMaje Maček Treščec s koprivničkim letačem Ninoslavom Dulikravićem. On je već ranije gostovao u Gimnaziji gdje je učenike upoznao s letenjem i zrakoplovstvom, a sada je za kraj škole dogovoren i praktični dio na letjelištu Danica kraj Koprivnice.

Osim letenja, bilo je tu i mnogo smijeha i zabave uz roštilj, kartanje, nogomet, odbojku i baseball, a gimnazijski geografi posebno zahvaljuju roštilj-majstorima Franu Puklavcu, Filipu Lončariću i Filipu Imbriovčanu, kao i naravno domaćinu Nini Dulikraviću.

(FRANzine)

zatvori