Subota, 20. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Grad Koprivnica na Tulumu izvrsnosti nagradio je najbolje učenice i učenike

Grad Koprivnica i ove je godine za svoje najuspješnije učenice i učenike te njihove mentorice i mentore iz svih škola u Koprivnici organizirao Tulum izvrsnosti.

Riječ je o svojevrsnom svečanom prijemu kod gradonačelnika za sve učenike koji su se istaknuli uspjesima na natjecanjima tijekom školske godine. Ovoga ih se puta okupilo čak 460, naglasio je gradonačelnik Mišel Jakšić:

– Ta djeca i mladi ljudi, kao i njihove mentorice i mentori, s jedne su strane najbolji promotori grada Koprivnice i našeg obrazovnog sustava jer pokazuju da se stvarno odlično radi. No, oni su s druge strane i zalog za budućnost te dokaz da Koprivnica uz ovakav rad i uz još malo sreće oko nekih velikih projekata ima doista svijetlu budućnost koja počiva upravo na našim mladim ljudima.

Snimio Marko Posavec.

Izvrsni učenici od Grada su dobili poklon-bon za knjižaru, ulaznice za kino i bazen, majice i izvrsnice, a Grad im je osigurao i nastup DJ-a. Posebno je nagrađeno devetero učenika koji su postigli iznimne rezultate i bili na natjecanjima iz nekoliko predmeta. Jedna od njih je gimnazijalka Marta Kunštić, državna prvakinja iz astronomije koja se sprema za nastup na Međunarodnoj olimpijadi iz astronomije i astrofizike u kolovozu:

– Mislim da je ovo jako lijepa gesta, već i samo to što Grad primjećuje da postoje učenici koji se bave natjecanjima. Mnogi drugi gradovi to uopće ne vide. Lijepo je već i to što nas primjećuju, a da i ne govorimo o tome da nas i nagrađuju.

Grad Koprivnica ove je godine za nagrade svojim najuspješnijim učenicima iz proračuna izdvojio oko stotinu tisuća kuna.

Tulum izvrsnosti

Posted by Drava.info on Wednesday, June 12, 2019

 

zatvori