Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Sportski dan i svečana priredba obilježili Dan škole u Đelekovcu

Jučer je obilježen Dan škole u Đelekovcu koje nosi ime pjesnika Mihovila Pavleka Miškine.

Prijepodne bilo je rezervirano za sportske aktivnosti učenika. Tom je prigodom podignuta i nova zastava škole. Zatim su održane štafetne igre, kao i malonogometni turnir u kojem su trijumfalni završili osmaši.

Sportskom su se dijelu također pridružili članovi Ženskog nogometnog kluba Koprivnica te odigrali utakmicu između muške i ženske ekipe.

Zatim je promoviran novi broj školskog časopisa ‘Makići’, kao i održana Godišnja skupština učeničke zadruge ‘Mak’.

Svečani dio programa Dana škole nastavljen je u večernjem programu u đelekovečkom Domu kulture ‘Pajo Kanižaj’. Đelekovečka načelnica Štefica Sirutka primila je najuspješnije učenike i mentore koji su prigodno i nagrađeni.

Tako su Ivan Bilješko, Marko Medved, Mislav Juras, Dorian Piškor, Patrik Friščić, Ivan Matotan, Mihael Celiščak i Domagoj Medved primili nagradu za sportske uspjehe. Dora Vuljak i Patricija Mađerić nagrađene su zbog prezentiranja Učeničke zadruge na državnoj smotri u Vinkovcima, dok je Hana Šegerec nagrađena zbog sudjelovanja u nizu natjecanja u znanju.

Zahvale za svoj rad i trud primile su i učiteljice Jasminka Hrenić (prema izboru učenika najbolja učiteljica), Sabina Matiša (uspješno vođenje Učeničke zadruge) i Tihana Vadla (uspješno vođenje sportske ekipe).

Svečana priredba donijela je puno veselih tonova, stihova i plesnih pokreta. Učenička zadruga to mej prigodom izložila svoje nove proizvode.

Valja istaknuti kako je učiteljica Mira Adamović primila posebnu zahvalu i prigodni poklon. I za 34 godine rada u đelekovečkoj školi, kao i za napredovanje u zvanju s titulom ‘učitelj-mentor’ što je čini prvom učiteljicom u Đelekovcu s tim nazivom.

Vrhunac večeri bilo je predstavljanje učenika osmog razreda te njihov program. Nagrađene su učenice Dora Vuljak i Hana Šegerec kao „učenice generacije“, koje su  sve razrede osnovne škole prošle s prosjekom ocjena 5,00.

zatvori