Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Općina Kloštar Podravski svečano proslavila svoj dan

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća održanom u subotu, 1. lipnja, Općina Kloštar Podravski proslavila je Dan Općine. Sjednici su uz domaćine i brojne uzvanike prisustvovali i župan Darko Koren, zamjenik župana i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Darko Sobota te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar sa zamjenikom Marijanom Ružmanom.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Antun Karas koji je pohvalio rad vijećnika u proteklom razdoblju napomenuvši kako je većina odluka donesena jednoglasno. Načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović zahvalio je svim uzvanicima na dolasku te se osvrnuo na projekte koje je Općina realizirala naglasivši kako su veliku pomoć pružili Županija i saborski zastupnici iz ovog kraja koji su otvarali vrata u ministarstvima i podržali nastojanja Općine da stvori još bolje uvjete za svoje stanovnike.

– Mještanima smo se obvezali stvoriti uvjete za bolji i kvalitetniji svakodnevni život, a u ovakvim trenutcima kad se zbrajaju rezultati i projekti koje smo realizirali uvijek se postavlja pitanje jesmo li učinili dovoljno. Spomenut ću da smo u posljednjih godinu dana za 28 prijavljenih projekata povukli 14 milijuna kuna čime smo osigurali ravnomjeran razvoj svih naših naselja što nam je prioritet, čekaju nas još vrlo bitni projekti poput aglomeracije vrijedne 140 milijuna kuna, športske školske dvorana u vrijednosti devet milijuna kuna te izgradnja polivalentnog objekta vrijednog također devet milijuna kuna. Moram naglasiti kako smo imali veliku podršku Županije, Vlade i saborskih zastupnika iz naše i susjedne Virovitičko – podravske županije koji su nam pomogli da sve to realiziramo. Posebna zahvala ide našem generalu Mladenu Markaču koji nam je pružio veliku podršku i nikada se nije osjećao iskorištenim već korisnim, svugdje nam je otvarao vrata i zbog toga smo mu od srca zahvalni – naglasio je u svom govoru načelnik Pavlović.

Čestitkama povodom Dana Općine pridružio se i župan Darko Koren koji je pohvalio Općinu i njeno vodstvo na predanom radu te kazao kako veseli što se sva područja županije razvijaju u skladu s vizijom koju gaji županijska uprava u suradnji s jedinicama lokalne samouprave.

– U Kloštru Podravskom je pristup radu na izuzetno visokoj razini i stručnosti, pohvaljujem načelnika Pavlovića na odgovornosti i trudu koji pokazuje svakoga dana boreći se za interese svojih mještana. Samo takvom upornošću i odgovornošću mogu doći rezultati, a to je u ovoj Općini s obzirom na učinjeno i na sredstva koja ste uspjeli osigurati za vaše projekte u kojima je sudjelovala i Županija, jako vidljivo. Županija kao osnivač brojnih škola brine za potrebe pa tako kao jedan od zadataka svakako imamo na umu i školsku dvoranu u Kloštru Podravskom koja je naša zajednička želja već nekoliko godina. Nadam se kako ćemo na idućoj godišnjici po tom pitanju imati i neka konkretna rješenja kako bi realizirali taj projekt. Županija je vaš partner na kojeg uvijek možete računati – kazao je župan te čestitao na svemu učinjenom uz želju za uspjehom u daljnjem djelovanju i radu.

U ime Predsjednika Vlade nazočnima se obratio zamjenik župana Sobota koji je čestitao načelniku i Općinskom vijeću na kvalitetnom radu istaknuvši kako je u godinu dana na području općine učinjeno izuzetno mnogo.

– Poruka našeg predsjednika Vlade Andreja Plenkovića ide u smjeru važnosti korištenja sredstava iz dostupnih europskih fondova. Podsjećam da je prije dvije godine na području Hrvatske iskoristivost bila svega devet posto, a danas je to čak 68 posto s ciljem da do kraja mandata dođemo do 85 posto. I to je jedan od načina kako se vode jedinice lokalne samouprave, a Kloštar Podravski je primjer kako kvalitetnom pripremom projekata i vizijom možete nešto ostvariti. Spadate u prvi red jedinica na području naše županije po povlačenju i iskoristivosti europskih sredstava i na tome vam čestitam. Ne smijemo zaboraviti i jako veliku pomoć naših saborskih zastupnika koji su doprinijeli razvoju općine, a želim vam da u tom smjeru i dalje nastavite sa svojim razvojem. Županija, a vjerujem i svi ostali dionici na regionalnoj i nacionalnoj razini će biti na raspolaganju – istaknuo je zamjenik Sobota.

Nazočnima su se prigodnim govorima obratili i načelnica Općine Hlebine Božica Trnski koja je prenijela čestitke u ime načelnika i načelnica s područja županije, saborska zastupnica Vesna Bedeković, saborski zastupnik i izaslanik Predsjednika Hrvatskog Sabora Damir Felak te general Mladen Markač koji je uz čestitke istaknuo i potrebu još većeg ujedinjenja svih Podravaca koji zajednički trebaju raditi na ravnomjernom razvoju i dobrobiti Koprivničko-križevačke županije. Uz njih svečanoj sjednici prisustvovali su i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči te brojni načelnici, vijećnici, ravnatelji ustanova, gospodarstvenici predstavnici društvenog, političkog i vjerskog života, a svečanost su pjesmom uveličale i članice glazbenog sastava Gorbonuk.

Prije svečane sjednice obilježavanje Dana Općine Kloštar Podravski započelo je polaganjem vijenaca za sve nestale i poginule hrvatske branitelje u Parku hrvatskih branitelja u središtu Općine te otvorenjem nove ceste Kozarevac – Mala Črešnjevica i dječjeg igrališta u Kozarevcu.

(Koprivničko-križevačka županija)

zatvori