Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Održan je peti Festival pjevača amatera Raspjevana Podravina

Peto po redu izdanje festivala Raspjevana Podravina u Novigradu Podravskom više je nego uspjelo. Na festivalskoj pozornici novigradske sportske dvorane svoje su glazbene vještine pokazali pjevači amateri iz raznih krajeva kontinentalne Hrvatske. I ove godine uživo su ih pratili glazbenici iz sastava Kraljevi.

Prema ocjenama stručnog žirija, prvu nagradu dijele Dora Vuraić i Lorena Grguljaš, druga je Laura Kovačević, a treća Mateja Rak.

Publika je pak ocijenila da je najbolja bila Barbara Petras Baja. Druga nagrada publike pripala je Lani Pintar dok je treću dobio Mijo Vargić.

Nagradu za najbolji scenski nastup osvojila je Klara Jaković.

Dodatnoj atraktivnosti pridonijeli su članovi Pi(j)ano benda koji je u pauzi svojim čudnovatim, ali nadasve kreativnim instrumentima zadivio i zabavio publiku.

Svojevrsni mali jubilej festivala bio je prigoda i da glavna organizatorica prof. Lidija Peroš izvede festivalsku himnu. Glazbu i aranžman na njen tekst potpisuje prof. Elvis Međeral.

Da je riječ o pravom malom slavlju, pokazali su i Podravkini gastro promotori i članica Uprave Ljiljana Šapina koji su okupljene iznenadili slavljeničkom tortom.

U organizaciji festivala pomogli su i članovi Mješovitog pjevačkog zbora KUD-a „Ivan vitez Trnski“ predvođeni predsjednicom Monikom Vargović Presek, ali i mnogi drugi iz Novigrada i okolice na čemu im svima Lidija Peroš od srca zahvaljuje.

– Festival je iz godine u godinu sve bolji. Daje priliku pjevačima amaterima pokazati da među nama žive nadasve nadareni ljudi čiji su nas talenti ponovo razveselili. I publika je naš festival prepoznala kao priliku da im odamo priznanje ali ida se svi zajedno dobro zabavimo. Dobrim se pokazala i odluka da festival preselimo u samostalni lipanjski termin. Naravno da smo već počeli s planovima za iduću godinu. Veselimo se novom festivalu, zaključila je Lidija Peroš.

zatvori