Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Farmaceuti su na današnji dan prije 22. godine izborili ulazak u Prvu HNL

Nogometaši Slaven Belupa na današnji su se dan prije 22 godine, povijesnog 21. lipnja 1997. godine, plasirali u Prvu hrvatsku nogometnu ligu osvojivši prvo mjesto u kvalifikacijama ispred Segeste iz Siska i Cibalije iz Vinkovaca.

U prvom krugu igranom u Zagrebu na Maksimiru, sve tri utakmice završile su rezultatom 1:1 pa su se kvalifikacije morale ponoviti. Ovog puta utakmice su se igrale u Kranjčevićevoj, a ključnom utakmicom pokazala se ona između Slaven Belupa i Cibalije.

Farmaceuti su pred punim tribinama koprivničkih navijača slavili rezultatom 2:0 i tako osigurali Prvu HNL. Strijelci u povijesnoj pobjedi bili su Goran Županac i Oliver Drvosek-Kihas. Nakon utakmice uslijedila je nezaboravna proslava, a na koprivničkom glavnom trgu skupilo se više od 10 000 navijača koji su došli pozdraviti svoje nogometne heroje.

– Bio je to neopisiv dan. Od utakmice u Kranjčevićevoj i punih tribina naših navijača do dočeka u Koprivnici gdje se okupilo 10.000 ljudi. Događaj je to koji će zauvijek ostati u našim srcima. Naravno da mi je posebno drago što sam postigao pogodak u takvoj utakmici, ali pobjedu je donijela cijela momčad. Na temelju tog uspjeha, u Koprivnici danas postoji izvrsna Škola nogometa koja odgaja 300-tinjak djece godišnje, gledamo prvoligaški nogomet s čim se može pohvaliti tek devet gradova u Hrvatskoj, u Koprivnici su gostovali Aston Vila, CSKA, Athletic Bilbao, Deportivo, Stuttgart, Galatasaray… – rekao je Oliver Drvosek-Kihas za službene stranice Slaven Belupa.

 

Kvalifikacije za ulazak u Prvu HNL

Subota, 21. lipnja 1997.
Stadion Kranjčevićeva, Zagreb
Slaven Belupo – Cibalia 2:0

Sastav Slaven Belupa: Bulić, Gaća, Međimorec, Kadović,Ferenčina, Brčić, Županac, Kobaš (od 58. minute Jukić), Lončarević, Havaić, Omrčen-Čeko (od 73. minute Drvosek- Kihas, od 88. minute Ogrizović)
Trener: Ivan Bedi

Izvor: nk slaven belupo.hr
Izvor: nk slaven belupo.hr
Izvor: nk slaven belupo.hr
Izvor: nk slaven belupo.hr
zatvori