Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO: DVD STARIGRAD ODRŽAO VATROGASNU VJEŽBU Spašavali unesrećene iz vozila i gasili požar koji je izbio nakon prometne nesreće

U cilju što bolje organiziranosti i boljeg zajedničkog djelovanja u organizaciji DVD-a Starigrad u suradnji s JVP-om Koprivnica te DVD-ima iz Jagnjedovca, Koprivnice i Štaglinca održana je smotra raspoložive opreme, sredstva i uvježbanosti ljudstva te sustava zapovijedanja iuzbunjivanja s prezentacijom ukupnih dostignuća na području zaštite od požara.

Ovakva taktičko-pokazna vježba već se tradicionalno održava 20 godina, a pažljivo su je promatrali učenici Područne škole Starigrad koji su se okupili pored škole gdje se vježba i održala.

Vježba je prikazala spašavanje unesrećenih iz automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći, a unesrećene je nakon izvlačenja preuzela Hitna medicinska služba. Osim prometne nesreće dogodio se požar zapaljive tekućine zbog udara automobila u spremnik kojeg su uspješno ugasili dobrovoljni vatrogasci koji su pozvani na intervenciju.

– Vježba je vrlo uspješno provedena po zacrtanom scenariju, sudjelovalo je ukupno 23 ljudi iz JVP-a, DVD-a, Hitne medicinske službe i policije. Ovakve provjere spremnosti hitnih službi u Starigradu se održavaju već 20 godina, a u zadnjih nekoliko godina podigli smo je na jedan viši nivo uključivši i JVP, policiju i Hitnu medicinsku službu – rekao je Željko Cvrtila, voditelj smjene u JVP-u i predsjednik DVD-a Starigrad.

Prije vježbe koprivnički profesionalni vatrogasci posjetili su mališane u Obrtu za čuvanje djece Točkica. Djeca su sa zanimanjem razgledavala vatrogasni kamion i imala brojna pitanja za vatrogasce, a pokazali su i da znaju kada se zovu vatrogasci, kako se gasi požar i da vatrogasci osim gašenja požara spašavaju mačke s drveća.

zatvori