Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Dobrovoljni vatrogasci iz Štaglinca proslavili četiri desetljeća svog društva

Dobrovoljno vatrogasno društvo Štaglinec u subotu je velikom svečanošću obilježilo važan jubilej, 40 godina postojanja i rada.

Njihovu svečanost uveličala su brojna dobrovoljna vatrogasna društva, gosti i uzvanici iz svih krajeva Hrvatske te iz Slovenije i Mađarske, a posebni gosti bili su vatrogasci iz njemačke pokrajine Baden-Württemberg koji su Koprivnicu posjetili u društvu Josipa Juratovića, zastupnika u njemačkom Bundestagu porijeklom iz Koprivnice.

Nakon okupljanja gostiju, svečani ešalon uputio se po pokrovitelja proslave, a nakon toga održana je sveta misa koju je vodio Nenad Piskač, župnik Župe svete Majke Terezije. Svečanu sjednicu otvorile su “Rudarice” iz Glogovca koje su izvele hrvatsku i vatrogasnu himnu, a okupljene je pozdravila Matea Golubić, predsjednica DVD-a Štaglinec.

Zapovjednik DVD-a Štaglinec Igor Međimorec u svojem je izlaganju okupljene upoznao s poviješću društva kroz proteklih 40 godina. Tijekom svečane sjednice, dodijeljena su mnogobrojna priznanja i odlikovanja članovima DVD-a Štaglinec, donatorima, sponzorima i svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli u stvaranju DVD-a Štaglinec. Proslava se održala pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice i Vatrogasne zajednice grada Koprivnice.

Sonja Markić
Izvjestiteljica VZG Koprivnica

zatvori