Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Darivatelji krvi okupili se na 15. sportskim susretima i podružili se uz pjesmu i ples

15. sportski susreti darivatelja krvi s područja Koprivničko-križevačke županije održani su u ponedjeljak u Drnju, povodom Svjetskog dana darivatelja krvi. Uz to je održana i redovna skupština županijskog Društva Crvenog križa.

Svjetski dan darivatelja krvi, 14. lipnja, obilježava se svake godine kako bi se ukazalo na važnost dobrovoljnog darivanja krvi. Taj dan ujedno je prigoda za zahvalu svim darivateljima krvi koji diljem svijeta spašavaju ljudske živote, a što je i jedan od glavnih ciljeva ovogodišnje kampanje. Na taj način želi se odati priznanje svim dobrovoljnim darivateljima koji redovito darivaju krv, ali i dodatno ohrabriti i potaknuti potencijalne nove darivatelje na dobrovoljno i neplaćeno darivanje krvi.

Tema ovogodišnje kampanje, kojoj je slogan “Sigurna krv za sve”, je darivanje krvi i opći pristup sigurnoj transfuziji krvi, kao komponenta postizanja općeg zdravstvenog pokrića.

Na otvaranju susreta bili su zamjenik župana Koprivničko- križevačke županije Ratimir Ljubić, načelnik općine Drnje Petar Dombaj, dr. Tatjana Mušlin zamjenica voditelja odjela za prikupljanje krvi u HZTM iz Zagreba, Vjekoslav Štimac, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, dr. Ljiljana Šajatović Ivanković, potpredsjednica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Adela Sočev, ravnateljica gradskog i županijskog društva Crvenog križa, Dubravka Jaković, predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, Đurđica Trbus, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci, dr. Franjo Husinec, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Križevci, Branka Stipović, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac, Marina Perica, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac, i Stjepan Lončar, predsjednik Kluba 100 te predstavnice Odjela za transfuziju koprivničke bolnice.

Nakon pozdravnih govora dugogodišnjoj volonterki Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Mariji Zlatar, predsjednici općinskog društva Crvenog križa Hlebine, uručeno je priznanje Hrvatskog Crvenog križa za volonterski doprinos tijekom 2018. godine koje joj je uručio dr. Franjo Husinec, član Glavnog Odbora Hrvatskog Crvenog križa.

Ujedno je održana i redovna skupština Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije na kojoj je bilo riječi o radu u proteklom razdoblju, a prihvaćeno je i izvješće o radu i financijsko izvješće za 2018. godinu te rebalans proračuna za 2019. godinu.

Darivatelji su se pak družili uz kartanje, pikado, mali nogomet i stolni tenis, a poslije večere su svi sudionici nastavili veselo druženje uz pjesmu i ples.

Sportske susrete organiziralo je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, uz pomoć domaćina – Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Općinskog društva Crvenog križa Drnje.

Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.
Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.
Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.
Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.
Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.
Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.
Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.
zatvori