Utorak, 16. travnja 2024.

FOTO: DAN BICIKLA I BICIKLIZMA Koprivnički vrtićarci otvorili 14. Festival biciklističke rekreacije

14. Festival biciklističke rekreacije započeo je danas u centru Koprivnice. Polaznici koprivničkih dječjih vrtića na postavljenom su poligonu pokazali kako vladaju biciklima uz svu potrebnu zaštitnu opremu i u pratnji odgajateljica.

Dio je to planirane edukativno-rekreativne vožnje na poligonu HAK-a Koprivnica koji je ostvaren uz pomoć djelatnika Prometne policije.

Uz polaznike dječjih vrtića, vožnji su se priključila i djeca iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce” te članovi Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije. Svi su oni danas ujedno obilježili Dan bicikla i biciklizma Grada Koprivnice.

Festival biciklističke rekreacije svoj program nastavlja u nedjelju kada je organizirana biciklijada do Šoderice pod nazivom “Biciklom po Podravini”, a u kojoj će sudjelovati biciklisti rekreativci i članovi oldtimer klubova iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Organizator festivala je Old-timer klub “Biciklin”, a pokrovitelji su Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, Zajednica športskih udruga Grada Koprivnice i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije. Manifestaciju su službeno danas otvorile predsjednica Old-timer kluba ‘Biciklin’ Maja Ištvan Krapinec i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Pogledajte u galeriji kako vrtićki mališani vladaju biciklima.

zatvori