Petak, 29. ožujka 2024.

Dječak na kojega je naletio automobil u Goričkom prebačen je na liječenje u Klaićevu, u teškom je stanju

Dječak koji je sinoć teško ozlijeđen u prometnoj nesreći nedaleko od Koprivničkog Ivanca nalazi se u Klinici za dječje bolesti Zagreb, potvrdili su nam iz Klaićeve.

Podsjetimo, na dvojicu je dječaka jučer u Goričkom naletio vozač koji je potom pobjegao s mjesta nesreće. Policija je uhitila 77-godišnjaka s koprivničkog područja, no još uvijek nije potvrdila da je zaista on bio za upravljačem.

Dječaci rođeni 2010. i 2011. godine odmah su prevezeni u koprivničku Opću bolnicu “Dr. Tomislav Bardek”. Dok mlađi nije ozlijeđen, starijem su dječaku konstatirane teške tjelesne ozljede. Njegovo prebacivanje u Klaićevu potvrdio nam je ravnatelj koprivničke Opće bolnice dr. Mato Devčić.

Iz Klaićeve su nam odgovorili da je dječak primljen jutros oko 4:30. Zadobio je ozljedu moždanih struktura te je nakon kliničkog pregleda i CT dijagnostike zbog pogoršanja stanja dogovorno premješten u Jedinicu intenzivnog liječenja, gdje je po prijemu intubiran uz mehaničku ventilaciju i analgosedaciju.

“Dodatna dijagnostička obrada (MR) ukazala je na pogoršanje ozljede u smislu daljnjeg krvarenja u moždane strukture. Slijedi neurokirurški zahvat radi saniranja ozljede odnosno krvarenja u moždane strukture”, zaključili su iz Uprave Klinike za dječje bolesti Zagreb.

zatvori