Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Osnovna škola ‘Antun Nemčić Gostovinski’ proslavila svoj dan: Slijede energetska obnova i uspostavljanje botaničke zbirke

Koprivnička Osnovna škola ‘Antun Nemčić Gostovinski’ danas slavi svoj dan – 110 godina od osnutka.

Vrhunac proslave bila je središnja svečanost u dvorani koprivničkog Doma mladih gdje se ukratko osvrnulo na posljednjih godinu dana u radu škole, uz prezentaciju i premijeru dva kratka filma kao i nastupe učenika.

Ove se godine također slavi jubilarna pedeseta godišnjica izlaženja školskog časopisa “Krijesnice”. Najveća je svakako novost potpisivanje ugovora s Gradom Koprivnicom, Botaničkim društvom i tvrtkom Komunalac za uspostavljanjem botaničke zbirke u parku ispred škole.

Foto: Grad Koprivnica

Ravnateljica škole Gordana Gazdić Buhanec istaknula je kako se radi o dugotrajnom procesu koji ima puno različitih stavki i stvari na koje treba obratiti pozornost:

– Bilo je tu puno formalnosti. To je ipak javno dobro. Trebali smo dobiti niz suglasnosti, prvo od gradske vlasti, pa se mora razmjeriti to, naravno tu je i najbolnija točka – osiguranje novca… Najveća stavka vjerojatno će biti ograda jer ipak botanički vrtovi i zbirke koji čuvaju blago ovog planeta se ograđuju. Vjerujem da ćemo suradnju ostvariti s brojnim botaničkim vrtovima u okruženju, pa čak i u Europi koji bi nam mogli donirati poneki primjerak.

Još jedan veliki projekt koji ovu školu čeka jest energetska obnova školske zgrade za koju su ispunjeni svi preduvjeti. Iako se točan datum početka radova još ne zna, škola će ju u bilo kojem trenutku spremno dočekati, istaknula je ravnateljica Gazdić Buhanec.

Vrijedno je spomenuti kako su ove godine izabrani najbolji učenici ove škole po posebnoj proceduri koja je netom uvedena i u čijem su izboru sudjelovali svi učenici. Ove su godine nagrađeni Klara Smiljanić, Rea Šijak, Natalija Kvakarić i Teo Čokonaj kao najučenik.

zatvori