Četvrtak, 18. travnja 2024.

Članovi RK Šoderice odličnim predstavama u Kostreni najavili Državno prvenstvo koje se održava na Šoderici

Članovi Ronilačkog kluba Šoderica proteklog su četvrtka u Kostreni nastupili na prvom kolu Kupa Hrvatske u daljinskom plivanju perajama.

Na prvom kolu sudjelovalo je pet ekipa, a u sastavu RK Šoderica nastupili su Paula Radotović, Alanna Štefanec, Mihael Šestak, Tin Treščec, Jakov Buhinjak, Leo Bradić, Tristan Horvat, Marin Sabol i Viktor Lovre Ković. Članovi RK Šoderice u Kostrenu su otputovali pod vodstvom trenerice Jadranke Samardžić i trenera Deana Treščeca.

Paula Radotović osvojila je srebro u kategoriji mlađih kadetkinja na 1000 metara, a Alanna Štefanec uzela je srebrnu medalju u kategoriji kadetkinja na 1000 metara.

Mihael Šestak nastavio je pobjednički niz osvajanjem zlata u kategoriji juniora na 3000 metara, a u ukupnom poretku završio je na trećem mjestu i tako prigrlio brončanu medalju.

U kategoriji kadeta na 1000 metara, Jakov Buhinjak osvojio je peto mjesto, Leo Bradić završio je utrku na šestom mjestu, Tristan Horvat bio je sedmoplasirani, a debitant Viktor Lovreković zauzeo je odlično 11. mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta na 1000 metara, Tin Treščec očekivano je osvojio prvo mjesto, dok je Marin Sabol utrku završio na petom mjestu.

Ekipa Ronilačkog kluba Šoderica dobrim je rezultatima u Kostreni pokazala da se ozbiljno sprema za treće kolo Kupa Hrvatske i Državno prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju perajama koje se održava 6. srpnja na Šoderici.

zatvori