Četvrtak, 18. travnja 2024.

BOJAN VRUČINA ekskluzivno za Dravu.info: Želim Borcu pomoći da ostvari svoje ambicije

Transfer nekadašnjeg Farmaceuta i hrvatskog reprezentativca Bojana Vručine u Borac iz Imbriovca snažno je odjeknuo u županijskim nogometnim krugovima, a već sada se može zaključiti kako će njegov transfer biti najzvučniji u ljetnom prijelaznom roku.

Nogometaši Borca iz Imbriovca dobili su vrsnog golgetera koji će svojom kvalitetom i iskustvom dodatno ojačati ambiciozne Imbriovčane koji će u narednoj sezoni Prve županijske nogometne lige definitivno kotirati kao favoriti za osvajanje naslova.

Nekada veliki talent hrvatskog nogometa karijeru je počeo u Podravini iz Ludbrega i Varteksu, a igračku afirmaciju doživio je u Slaven Belupu gdje je u 149 nastupa postigao 46 pogodaka i prometnuo se u jednog od najboljeg napadača Prve hrvatske nogometne lige. Njegovo ime i danas se s osmjehom na licu spominje na Gradskom stadionu “Ivan Kušek – Apaš”.

Izvor: nk slaven belupo.hr

Vručina je potom otišao na posudbu u njemačkog prvoligaša MSV Duisburg, ali tamo se baš i nije naigrao. Uslijedile su dvije solidne sezone u izraelskom Hapoel Tel Avivu gdje je bio član momčadi koja je osvojila povijesnu dvostruku krunu. Karijeru je potom nastavio u grčkom Panserraikosu, a zatim se vratio u redove Slaven Belupa gdje nije igrao na prijašnjoj razini i ubrzo se zaputio u mađarski Kaposvar. Možda i najbolje dvije godine karijere proveo je u albanskoj Shkëndiji gdje je u 56 nastupa zabio 30 golova. Nogometni putevi dalje su ga odveli u grčku Trikalu, slovenski Rudar iz Velenja i jordanski Shabab Al-Ordon Club, a posljednjih nekoliko sezona igrao je u redovima austrijskog niželigaša SV Wildona.

Vručina je svojedobno bio i na popisu hrvatskih nogometnih reprezentativaca za utakmicu protiv Andore u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.

Dolazak u Borac iz Imbriovca definitivno je mamac za sve ljubitelje nogometa koji jedva čekaju da Vručinu ponovno vide u akciji.

– Ključna stvar u pregovorima s Borcem bila je ta što sam želio biti bliže kući i zaključio sam da mi takav angažman u potpunosti odgovara. O samom klubu i ne znam baš puno, ali znam da su nekoliko puta osvojili Županijski nogometni kup i da su prije dvije godine u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa igrali protiv zagrebačkog Dinama – rekao je Bojan Vručina, novi igrač Borca iz Imbriovca.

Bojan Vručina je novo pojačnje Borca iz Imbriovca // Izvor: NK Borac Imbriovec (Facebook)

Iako i na sam spomen njegovog imena mnogim braničima već sad klecaju koljena, Vručina smatra kako uspješnu sezonu ne može iznijeti jedan pojedinac.

– Dovoljno sam iskusan da mogu reći kako jedan igrač ne može sam garantirati uspjeh kluba, a ja ću dati sve od sebe da osvojimo sve što možemo, dakle prvenstvo i kup. Moj cilj je cilj kluba i želim Borcu pomoći da ostvari svoje ambicije. S druge strane, moram priznati da se jako veselim igrati u Prvoj županijskog nogometnoj ligi pošto sam taj rang kao nogometaš preskočio – zaključio je Vručina.

Bez sumnje, Borac je ovog ljeta doveo pravog kapitalca koji će svojim iskustvom i imenom pomoći klubu da u narednoj sezoni osvoji dvostruku krunu i zaradi promociju u viši rang.

zatvori