Srijeda, 24. travnja 2024.

Građani pokazali velik interes za novu vizuru centra grada, Jakšić novinarima iznio nekoliko prijedloga

Građani Koprivnice u velikom su se broju odazvali internetskoj anketi koju je provela Gradska uprava uoči rekonstrukcije i stvaranje nove vizure najužeg centra grada.

Centar Koprivnice nije se mijenjao više od 20 godina te je na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća rekonstrukcija centra grada najavljena kao jedan od tri velika građevinska projekta koji će započeti još u ovom mandatu aktualne gradske vlasti.

Gradonačelnik Mišel Jakšić zadovoljan je odazivom građana, a otkrio je i nekoliko detalja:

– U samo nekoliko dana u anketi je sudjelovalo više od 1500 građana svih dobnih skupina. Rezultati ankete dali su nam odgovore na neka pitanja. Čekaju nas određene promjene, budući da je anketa pokazala da građani žele više zelenila, stvaranje jedne intimnije atmosfere, što s nekom igrom svjetla, što s novim skulpturama i drugim sadržajima.

Valja napomenuti kako je za neka pitanja bilo podjednako podijeljenih odgovora pa je tako, primjerice, pitanje smještaja klizališta još uvijek pod upitnikom, zaključio je Jakšić.

Važno je reći da će svi rezultati biti uključeni u program arhitektonsko-urbanističkog natječaja za uređenje glavnih gradskih trgova, čije se raspisivanje očekuje za nekoliko tjedana.

O važnosti ove ankete govorila je i Maja Kireta, predstavnica Društva arhitekata Varaždin, istaknuvši kako je važno pronaći ravnotežu između mišljenja struke i građana, čije će ideje i želje uzeti u obzir prije nego projekt krene u realizaciju.

Paralelno s anketom, izrađena je i Prometna studija centra Koprivnice, koju su izradili profesori Sveučilišta Sjever, stručnjaci s područja prometa, te konzervatorska studija na kojoj su radili stručnjaci iz Muzeja grada Koprivnice i Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture.

Također, održani su sastanci sa stanarima, vlasnicima poslovnih prostora te predstavnicima javnih ustanova koje djeluju u centru Koprivnice.

zatvori