Utorak, 16. travnja 2024.

VOLIMO VOLONTIRANJE Građani ponovo donirali za siromašne

Novih 120 kg grane i 94 komada higijenskih potrepština donirali su građani za svoje siromašne sugrađane.

Redovnu akciju prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu organiziralo je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u subotu, 15. lipnja u Trgovačkom centru Supernova. Tako je nastavljena sada već pet godina duga tradicija – u tom trgovačkom centru ovakve akcije provode se jednom mjesečno.

Princip je već poznat – volonteri dijele građanima lekte na kojima su informacije o trenutnim potrebama Socijalne samoposluge. Građani potom, u skladu sa svojim mogućnostima, kupe nešto s popisa i predaju istim tim volonterima.
Iz Crvenog križa podsjećaju da i dalje, osim na ovakvim akcijama, građani svoje donacije mogu donijeti u njihovo sjedište, u koprivničkoj Ulici braće Radića 7.

Sve prikupljeno dijeli se potom siromašnim građanima.

I ova je akcija organizirana u sklopu projekta “Volimo volontiranje” financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, koprivničke osnovne škole “Đuro Ester”, “Braća Radić” i “Antun Nemčić Gostovinski” te Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”.

zatvori