Četvrtak, 28. ožujka 2024.

ŽUPANIJSKI KUP Tehničar ide po čudo u Imbriovec, Kocijan: Morat ćemo se otvoriti i zabiti rani pogodak

Nogometaši Tehničara iz Cvetkovca i Borca iz Imbriovca sutra će u Imbriovcu odigrati uzvratni susret polufinala Županijskog nogometnog kupa. Podsjetimo, u prvoj utakmici odigranoj na Starom bregu Borac je iznenađujuće slavio s komotnih 3:0.

NOVO: Utakmica je odgođena zbog kiše i igrat će se iduće srijede, 22. svibnja.

Iako se svakodnevno uvjerimo u to da u nogometu nema pravila i da se svaki rezultat može stići, pred nogometašima Tehničara iz Cvetkovca sutra je zahtjevan zadatak stizanja tri pogotka zaostatka protiv prvoligaša Borca iz Imbriovca kojem Županijski kup tradicionalno “leži”.

Iako su u prvenstvu kiksali i četiri kola prije kraja aktualne sezone više ne mogu stići vodeći Tomislav iz Drnja, nogometaši Borca spas sezone vide u ulasku u finale Županijskog nogometnog kupa i sutra se na svom terenu sigurno neće braniti i čuvati rezultat. Tehničar je u ovom trenutku vodeća momčad Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, ali pred drugoplasiranim Papukom imaju samo jedan bod prednosti, a do kraja prvenstva ostala su još četiri kola. Sutra u Imbriovec putuju s dosta “načetih” igrača. Pod velikim su upitnikom nastupi kapetana Nikole Grabara i ponajboljeg igrača Krune Lovreka.

– Plan je da u utakmicu uđemo puno pametnije i ozbiljnije nego što je to bilo u prvom susretu na Starom bregu, morat ćemo se otvoriti i zabiti rani pogodak. Očekujem da će Borac pokušati ukrasti vrijeme na svakom prekidu te da će pokušati uvesti čim veću nervozu u našu redove. Vjerujem da će se braniti i svoju priliku za pogodak čekati iz kontri i polukontri. Na našu nesreću, krpamo se kroz cijelo prvenstvo i zasigurno će neki prvotimci sutra nedostajati i to će se osjetiti. Međutim, sami smo se doveli u ovu situaciju i nemamo pravo sad tražiti neke izgovore, idemo probati napraviti sve što je u našoj moći da sutra izbacimo Borac – rekao je Mateo Kocijan, vezni igrač Tehničara iz Cvetkovca.

U drugom polufinalnom uzvratnom susretu, Koprivnica će prolaz u finale tražiti u gostima kod Mladosti iz Kloštra Podravskog. Podsjetimo, Zeleni su poraženi u prvoj utakmici na Gradskom stadionu “Ivan Kušek Apaš” s 2:1, ali prvenstvena pobjeda protiv Sloge iz Nove Gradiške mogla bi im dati potreban vjetar u leđa kako bi izbacili Mladost i ušli u svoje drugo uzastopno finale. Utakmica Koprivnice i Mladosti iz Kloštra Podravskog igra se iduće srijede, 22. svibnja.

Županijski kup – polufinale (II)

Srijeda, 15. svibnja
17:00
Imbriovec: Borac – Tehničar (3:0)
Srijeda, 22. svibnja
Kloštar Podravski: Mladost – Koprivnica (2:1)

zatvori