Petak, 19. travnja 2024.

ŽUPANIJSKI KUP Kloštrani protiv Borca za povijest, Herent: Nećemo im se prilagođavati i igrat ćemo svoju igru

Finale Županijskog nogometnog kupa odigrat će se sutra na Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’ između prvoligaša Borca iz Imbriovca i četvrtoligaša Mladosti iz Kloštra Podravskog.

Nogometaši Borca finale su izborili pobjedama protiv Podravca iz Torčeca (5:0), Drave iz Podravskih Sesveta (4:1), Podravca iz Virja (3:0, 5:3) te Tehničara iz Cvetkovca (3:0, 1:3), a sutra će imati priliku da peti puta u svojoj povijesti podignu pehar pobjednika Županijskog nogometnog Kupa. Posljednji puta Imbriovčani su se našli u finalu prije dvije godine kada su na Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’ pobijedili Križevce s 1:0. Trener Borca Zlatko Andrašić za sutrašnju utakmicu moći će računati na sve igrače osim na ozlijeđenog napadača Vedrana Kovača.

S druge strane, 2019. godina za Mladost iz Kloštra Podravskog mogla bi biti povijesna ako sutra osvoje Kup. Kloštranima je ovo prvi puta u povijesti da su izborili samu završnicu Županijskog nogometnog kupa, a na putu do finala redom su izbacivali Dravu iz Novigrada Podravskog (2:0), Slogu iz Koprivničkog Ivanca (4:1), Tomislav-Radnik iz Svetog Ivana Žabna (1:1, 3:1) te Koprivnicu (2:1, 5:0). Jedan od najzaslužnijih za njihov povijesni put do finala je njihov najbolji igrač Matej Herent, inače bivši nogometaš Koprivnice i Slaven Belupa.

– Iskreno, nisam se nadao da ćemo ove sezone dogurati do finala Županijskog nogometnog kupa, ali svojim trudom i zalaganjem uspjeli smo se upisati u povijest kluba kao prva generacija koje će igrati finale Županijskog kupa. Apsolutno smo zasluženo u finalu, a sutra očekujem kvalitetnu i borbenu utakmicu koja će biti prava poslastica za gledatelje. Imamo veliki respekt prema Borcu jer znamo da su kvalitetna momčad s puno dobrih pojedinaca i nisu bez razloga četverostruki osvajači Kupa. Međutim, uvjeren sam da ih sutra možemo iznenaditi, nećemo im se prilagođavati i igrat ćemo svoju igru – rekao je Matej Herent, nogometaš Mladosti iz Kloštra Podravskog.

Da nogometaši Mladosti imaju gromoglasnu podršku pobrinuli su se stanovnici Kloštra Podravskog koji prema nekim informacijama u Koprivnicu stižu s dva autobusa, a ostali će doći osobnim automobilima. Publike neće izostati ni na strani Borca pošto će za njih navijati čitava Koprivnica, ali i stanovnici Imbriovca koji su pokazali da svoj klub prate bez obzira na termin susreta.

Finalna utakmica Županijskog nogometnog kupa igra se sutra na Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’ s početkom u 17 sati.

Županijski nogometni kup – finale

Srijeda, 29. svibnja
17:00
Gradski stadion ‘Ivan Kušek Apaš’
Borac – Mladost (Kloštar Podravski)

zatvori