Utorak, 23. travnja 2024.

Volonteri Crvenog križa prikupljali donacije za Socijalnu samoposlugu

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je u ponedjeljak 6. svibnja 2019. godine organiziralo i provelo akciju prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u jednom od robnih centara u koprivničkoj Ulici Ivana Česmičkog.

Uz velikodušnu pomoć vrijednih volontera koji su i ovaj put dijelili letke s popisom namirnica koje su potrebne i prikupljali donacije od kupaca, prikupljeno je 153 kilograma raznih prehrambenih namirnica i 14 komada higijenskih potrepština.

Sve donacije bit će podijeljene korisnicima Socijalne samoposluge, gdje se jednom tjedno kroz čitavu godinu pozivaju obitelji s područja grada Koprivnice da preuzmu svoje pakete s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama.

Iz Crvenog križa zahvaljuju svima koji su podržali ovu akciju, a posebno na donacijama kojima su omogućili da i dalje nastave pomagati onima kojima je potrebno.

Međutim, iz Crvenog križa poručuju kako svi oni koji naknadno žele donirati prehrambene namirnice ili higijenske potrepštine, mogu ih donijeti i u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, Braće Radića 7.

Akcija prikupljanja donacija organizirana je u sklopu projekta “Volimo volontiranje” financiranog iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.), a provodi se od 01. rujna 2017. godine.

Nositelj akcije je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, koprivničke osnovne škole “Đuro Ester”, “Braća Radić” i “Antun Nemčić Gostovinski” te Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”.

zatvori