Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Vjekoslav Indir (HDS): Nacionalni identitet i suverenitet Hrvatske u EU mora biti očuvan u svakom pogledu

Vjekoslav Indir jedan je od kandidata Hrvatske demokršćanske stranke na listi broj 10 za Europski parlament

Hrvatska demokršćanska stranka je politička organizacija koja svoj program i rad temelji na kršćanskim tradicijama hrvatskog naroda i zastupa interese svih građana Republike Hrvatske. Kao demokršćanska opcija posebno se zalaže za očuvanje i zaštitu obitelji kao osnove društva. Posebna misija Hrvatske demokršćanske stranke je očuvanje povijesti, zaštita kulturnih dobara, hrvatskog jezika i tradicije.

Upravo zbog toga je Hrvatska demokršćanska stranka najbolja izborna opcija koja će se itekako znati brinuti i o očuvanju identiteta hrvatskog naroda u Europskoj uniji i zaštiti hrvatskih interesa i na međunarodnoj sceni. Kohezijske politike u gospodarstvu, prometu, financijama, znanosti i obrazovanju treba podržati i razvijati u EU na način da iste ne ugrožavaju nacionalni identitet i suverenitet pojedine članice EU. Ulaskom Hrvatske u EU neminovno dolazi do izravnog i neizravnog prijenosa suvereniteta na EU i zato nacionalni identitet i suverenitet mora biti očuvan u svakom pogledu: nasljeđe, kultura, jezik, pismo, običaji, ruralni i krajobrazni sustavi.

Borba za povećanje plaća u Hrvatskoj je stvaranje uvjeta da i mi živimo u standardu koji imaju i ostali Europljani. Naše zakonodavstvo mora biti usklađeno s europskim te temeljem istog moramo i mi ostvarivati prava kao što ih imaju Europljani. Zastara financijskih potraživanja u ovrhama, bez ovrha na plaćama, zabrana rada nedjeljom u trgovinama samo su neka od pitanja koja zaslužuju rješenja ista kao i u ostalim članicama EU.

Vašim izlaskom na izbore za EU parlament i zaokruživanjem liste br. 10 Hrvatske demokršćanske stranke dat ćete svoj glas za Europu u Hrvatskoj, a zaokruživanjem broja 3 na istoj listi i glas onome koji vas u toj borbi za ostvarivanje prava na boljitak nikad nije niti će vas iznevjeriti.

Kandidati Hrvatske demokršćanske stranke za predstojeće EU izbore koji se održavaju 26.5.2019. godine su:

  1. Zoran Jukić
  2. Toni Turčinov
  3. Vjekoslav Indir
  4. Miljenko Cmrečak
  5. Marija Crnić-Martinović
  6. Nada John
  7. Igor Vojković
  8. Sanja Jurić
  9. Ivana Djedović
  10. Tatjana Jakšić
  11. Milica Đurđić
  12. Dajana Šehić

Hrvatska demokršćanska stranka je na listi broj 10.

Kandidat s liste Vjekoslav Indir rođen je 30. kolovoza 1963. godine u Đelekovcu gdje je završio osnovnu školu. Poslije srednje škole zaposlio se u Podravki. Magistrirao je na Fakultetu političkih znanosti na europskim politikama s temom “Uloga sindikata u demokratskoj tranziciji u Hrvatskoj”. Najveći dio radnog vijeka bavio se sindikalnim radom, a bio je dio tima koji je radio program privatizacije Podravke i formirao Udrugu malih dioničara. Vjekoslav je jedan od autora prvog kolektivnog ugovora u Podravki, a danas je član RV Podravke i tajnik Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko – križevačke županije. Vjekoslav Indir je oženjen i otac troje djece.

zatvori