Srijeda, 27. ožujka 2024.

Veleposlanik Albanije službeno posjetio Koprivničko-križevačku županiju

Veleposlanik Republike Albanije u Hrvatskoj Njegova Ekselencija Riza Poda službeno je posjetio našu Koprivničko-križevačku županiju.

U nastupnom posjetu u Koprivnici primio ga je župan Darko Koren sa suradnicima. Izrazivši dobrodošlicu, naglasio je da prijateljstvo između dva naroda i zemalja traje već dugi niz godina te je izrazio nadu da će se ona nakon ovog susreta unaprijediti na svim poljima.

Posjet albanskog veleposlanika župan Koren je iskoristio za obnovu naših kontakata i veza koje je Koprivničko-križevačka županija imala s Albanijom kroz Sporazum s albanskom županijom Fier potpisan 2010. godine. Naša županija, osobito ovdašnje gospodarstvo predvođeno Podravkom, iznimno su zainteresirani za tržište Albanije, rekao je župan Koren dodavši:

– Pretpostavljam da interes postoji i s druge strane te da svi zajedno želilmo ojačati našu suradnju. Vjerujem da će ubrzo doći do snažnijeg povezivanja naših gospodarstava te na području kulture, zaključio je župan Koren.

U albanskom izaslanstvu bili su i opunomoćena ministrica i zamjenica Veleposlanika Elvira Isufi te počasni konzul Republike Albanije u RH Stjepan Šafran. On je izrazio zadovoljstvo što je albanski veleposlanik imao prilike upoznati našu županiju te je popzvao podravsko-prigorske poduzetnike da se predstave na skorašnjem Gospodarskom forumu u Albaniji.

zatvori