Foto: Sportske igre mladih
Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih u četvrtak, 9. svibnja stigla je i u Golu. U dvorani Osnovne škole Gola održano je sportsko-edukativno događanje na kojem su brojni osnovnoškolci s područja Općine pokazali svoje sportske vještine u graničaru, atletici i utrci na 60 metara.

Svečanom otvorenju je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marina Horvat, kao i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, ravnatelj Osnovne škole Gola Hrvoje Matić i predstavnik Plazma Sportskih igara mladih Tomislav Gudić.

Pročelnica Horvat naglasila je važnost sportskih aktivnosti za djecu i mlade te dodala kako Županija u suradnji s Općinom Gola razvija niz aktivnosti koje uključuju odgoj i obrazovanje djece i mladih kroz različite projekte, a suradnju s Plazma Sportskim igrama mladih će nastaviti podržavati i u narednim godinama. Načelnik Milinković izrazio je zadovoljstvo što je Gola na jedan dan postala središte amaterskog sporta u Hrvatskoj te istaknuo važnost koju sport ima za razvoj duha i tijela djece.

Plamen Igara u pratnji malih sportaša i Viktora, maskote Igara, donio je Valentin Šestak, mladi sportaš Osnovne škole Gola. U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja općine Gola koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednička ekipa u graničaru – PŠ Ždala i Tim Munje plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji, dok su kroz natjecanje u atletici koje je održano u kategorijama dječaka i djevojčica svoj put u Savudriju osigurali i Marija Jakupec, Marin Kočmar, Karolina Jakupec te Patrik Pavešić.

Uz sportska natjecanja, okupljene su dočekala iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa. Pripadnici Policijske uprave koprivničko-križevačke županije razveselili su djecu edukacijama o sigurnosti u prometu i upoznali su ih s radom krim odjela te interventne policije.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuje da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.