Utorak, 23. travnja 2024.

TOMISLAV IZ DRNJA NOVI JE PRVAK PRVE ŽNL Kapetan Premec: Potpuno smo zasluženo prva momčad lige

U devet proljetnih susreta nogometaši Tomislava iz Drnja upisali su devet pobjeda

Nogometaši Tomislava iz Drnja jučer su u sklopu 22. kola Prve županijske nogometne lige na Parku prinčeva pobijedili Slogu iz Koprivničkog Ivanca (2:1) i tako četiri kola prije kraja prvenstva pobjegli drugoplasiranom Borcu iz Imbriovca na nedostižnih 13 bodova.

Tomislav iz Drnja u proljetnom je dijelu aktualne sezone Prve ŽNL zaista briljantan. U devet proljetnih susreta, nogometaši Tomislava iz Drnja upisali su devet pobjeda, a trijumfom protiv posljednje Sloge iz Koprivničkog Ivanca i matematički su osigurali naslov pobjednika Prve ŽNL.

– Četiri kola prije kraja prvenstva osigurali smo titulu, a mislim da smo to učinili na jedan zaista impresivan način i potpuno smo zasluženo prva momčad lige. Imamo jako kvalitetne i iskusne igrače te široku klupu, a to je po mojem mišljenju bila prekretnica u osvajanju prvenstva. Jako je dobar osjećaj u manje od pet godina dva puta osvojiti Prvu ŽNL te jednom Drugu ŽNL – rekao je kapetan Tomislav iz Drnja Nikola Premec.

Tomislav iz Drnja osvajanjem Prve ŽNL automatski može ući u Četvrtu hrvatsku nogometnu ligu Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, ali ta odluka ipak je na čelnim ljudima u klubu i igračima. Ulaskom u viši rang definitivno bi se igrao bolji nogomet, ali gubi se čar lokalnih derbija.

– U ovom trenutku ne mogu sa stopostotnom sigurnošću reći da ćemo sljedeće sezone igrati u Četvrtoj HNL BJ-KC-VT, ali mislim da bi to bio dobar potez za klub, posebice za mlađe igrače koji bi u jednoj kvalitetnoj ligi skupljali iskustvo. Bilo kako bilo, ovaj Tomislav sljedeće sezone može jako, jako daleko. Naravno, glavni uvjet je da postojuća garnitura igrača ostane u klubu, ali i da dovedemo još pokoje kvalitetno pojačanje – smatra Premec.

Možda i jedino blago razočaranje za Tomislav ove je sezone ispadanje u četvrtfinalu Županijskog nogometnog Kupa od favoriziranog Tehničara iz Cvetkovca.

– Normalno da postoji žal za ispadanjem iz Kupa, ali ipak smo igrali protiv i izgubili od najbolje momčadi u Koprivničko-križevačkoj županiji – zaključio je Premec.

Tomislav iz Drnja do kraja prvenstva još će odraditi četiri utakmice. U sljedećem kolu gostuju kod Prekodravca iz Ždale, zatim kod kuće igraju protiv Drave iz Novigrada Podravskog, u pretposljednjem kolu idu na gostovanje kod Bratstva iz Kunovca, a u posljednjem ovosezonskom kolu na Parku prinčeva će proslaviti titulu pred domaćim navijačima utakmicom protiv Miklinovca.

Nema sumnje da je ovo bila jedna uspješna sezona za Tomislav iz Drnja koji je uspio spojiti mladost i iskustvo u jednu kompaktnu i efikasnu cjelinu.

zatvori