Petak, 19. travnja 2024.

TEHNIKA PREOKRENULA OSVIT Ernečić: Pobijedili smo zbog bolje fizičke pripreme, a Hlevnjaka pronalazim zatvorenih očiju

Nogometaši Tehnike protekle su subote na domaćem terenu pobijedili Osvit iz Đelekovca s 2:1 u sklopu 23. kola Prve županijske nogometne lige, a iako im pobjeda nije bitno utjecala na ligašku poziciju, Građevinari su pokazali da bi sljedeće sezone mogli imati puno bitniju ulogu.

Nakon uspavanke u prvom poluvremenu, brojne gledatelje razbudio je pogodak Patrika Lopatnika (inače bivšeg igrača Tehnike) za vodstvo Osvita. Nakon postignutog pogotka Osvit se polako počeo zatvarati, a Tehnika je na krilima Luke Ernečića i Domagoja Hlevnjaka stigla do potpunog rezultatskog preokreta.

Luka Ernečić // Snimio Dino Šipuš.
Domagoj Hlevnjak // Snimio Dino Šipuš.

– Utakmica s Osvitom bila je zaista odlična za gledatelje, puno šansi s obje strane i tri pogotka. I nama i njima je nedostajalo nekoliko važnih igrača, ali mislim da je ipak do izražaja došla naša bolja fizička pripremljenost. Sezona je zasad jako dobra, pogotovo jer smo u proljetnom dijelu popravili realizaciju i pobijedili u dosta utakmica u kojima smo iskoristili našu mladost i poletnost. Mislim da se, uz ciljana pojačanja i ostanak jezgre ove sadašnje momčadi, Tehnika sljedeće sezone može boriti za sam vrh tablice – rekao je Luka Ernečić, igrač NK Tehnike.

Ernečić i Hlevnjak dobro su poznata kombinacija u redovima Tehnike pa ne čudi da je Ernečić jučer dva puta asistirao Hlevnjaku za pogotke kojima je Tehnika stigla do preokreta.

– Hlevnjak i ja smo najbolji prijatelji već više od deset godina i u svakom smo klubu igrali zajedno, počevši od Slaven Belupa pa sad do Tehnike. Mislim da je baš to rezultat dobre povezanosti na terenu gdje u svakom trenutku tražimo jedan drugoga, već sa zatvorenim očima znam gdje ga mogu pronaći i gdje će utrčati – objasnio je Ernečić.

Tehnika će do kraja sezone odigrati još tri kola. Sljedeće nedjelje gostuju kod Tomislav-Radnika iz Svetog Ivana Žabna, nakon toga u goste im dolazi Borac iz Imbriovca, a u posljednjem ovosezonskom kolu idu na gostovanje kod Lipe iz Hlebina. Međutim, misli su im već na sljedećoj sezoni u kojoj po mišljenju Ernečića mogu puno više.

– U ove preostale tri utakmice ulazimo rasterećeni i naravno da bismo htjeli postići što bolje rezultate, ali ako i ne uspijemo sve pobijediti nema nikakve veze, mi se već pripremamo za iduću sezonu gdje želimo biti u samom vrhu – zaključio je Ernečić

zatvori