Četvrtak, 25. travnja 2024.

DELIĆEVIH 300 Na ‘Apaš’ dolazi Rijeka u utakmici koja će biti kapetanov veliki jubilarni nastup za Farmaceute

Pred nogometašima Slaven Belupa ove je subote posljednje ovosezonsko kolo Hrvatski Telekom Prve lige, a na Gradski stadion ‘Ivan Kušek Apaš’ dolazi Rijeka koja je drugoplasirana momčad lige.

Riječani su pod vodstvom trenera Igora Bišćana protekle srijede osvojili svoj peti naslov pobjednika Hrvatskog nogometnog kupa; u finalu su na stadionu Aldo Drosina u Puli pobijedili moćni Dinamo s 3:1. Uz osvajanje kupa, Rijeka je sezonu završila na drugom mjestu pa im rezultat u sutrašnjoj utakmici nije imperativ.

S druge strane, Slaven Belupo će bez obzira na sutrašnji ishod završiti na sedmom mjestu ljestvice. Bila je to za Farmaceute jedna od najturbulentnijih sezona u povijesti kluba, što se tiče rezultata i cjelokupne atmosfere oko kluba. Također, u sutrašnjoj utakmici protiv Rijeke kapetan Mates Delić će po 300-ti puta istrčati u dresu Farmaceuta, što je sigurno velik jubilej za njega.

– Iako sutrašnja utakmica nema veliki rezultatski značaj, želimo pobjedom završiti sezonu na najljepši mogući način. Prije nekoliko kola ostvarili smo i glavni cilj, a to je ostanak u ligi. U posljednjih nekoliko utakmica dali smo priliku i mlađim igračima te onima koji ove sezone nisu igrali u udarnom sastavu. Zadnjih pet kola smo u vrlo dobroj formi, ostvarili smo tri pobjede, jedan neriješeni ishod i jedan poraz od Hajduka na Poljudu. Očekujem dobar odaziv koprivničke publike da s nama zatvore sezonu i uveličaju Mateasov 300. nastup – rekao je Ivica Sertić, trener Slaven Belupa.

S obzirom na to da Sertić za sutrašnju utakmicu neće moći računati na nekoliko ozlijeđenih prvotimaca, na teren će istrčati sastav s mladim igračima iz Škole nogometa Slaven Belupa.

– Sigurno da mi je drago što ću sutra po 300. put istrčati zaigrati za Slaven Belupo, ali za mene je svaka utakmica ista. Volio bih da dođe što više publike zbog naših mlađih dečki koji su pokazali da se na njih može računati. Ova sezona je bila turbulentna, bilo je tu svega, od unutarnjih problema u svlačionici do neočekivanih poraza. Dolaskom trenera Sertića konsolidirali smo se i homogenizirali, odradili dobre pripreme i moramo biti jako zadovoljni našom formom na proljeće. Također, iznjedrili smo puno igrača iz naše Škole nogometa koji će u narednim sezonama pokazati da su s pravom ovdje – rekao je Slavenov kapetan Mateas Delić.

Na današnjoj konferenciji za medije Delić je potvrdio kako će dres Farmaceuta nositi i sljedeće sezone. Iako potpis na ugovor još nije stavljen, i sam Delić kaže kako je to stvar formalnosti.

Utakmica Slaven Belupa i Rijeke na rasporedu je sutra s početkom u 20 sati na koprivničkom Gradskom stadionu “Ivan Kušek Apaš”.

Hrvatski Telekom Prva liga – 36. kolo

Subota, 25. svibnja
20:00
Slaven Belupo – Rijeka

zatvori