Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo izgubio na Poljudu, Hajduk u drugom poluvremenu postigao dva pogotka

Sljedeću utakmicu Farmaceuti igraju već u srijedu protiv Lokomotive

Nogometaši Slaven Belupa poraženi su na splitskom Poljudu u 33. kolu Hrvatski Telekom Prve lige. Hajduk je slavio s 2:0.

Trener Ivica Sertić danas nije mogao računati na Stipu Bačelića Grgića i Ivana Krstanovića zbog ozljeda, a Dario Čanađija susret je propustio zbog tri žuta kartona. Tako su u prvih 11 svoje mjesto pronašli David PuclinMateus Lima. Osim toga, zbog promjene sustava iz četiri u tri igrača u obrani, umjesto Brune Gode od prve je minute zaigrao Matko Zirdum, a na mjestu Marka Iharoša našao se Jan Doležal.

Slaven je već u šestoj minuti imao veliku priliku: Puclin je pucao, ali Posavec brani. Tri minute kasnije glavom je pokušao Međimorec, ali domaći vratar i to je obranio, kao i Plantakov udarac u 20. minuti. Najveću priliku imao je Lima deset minuta kasnije sjurivši se sam prema golu, ali pucao je ravno u vratara.

Hajduk je poveo u 52. minuti, zabio je Jradi, a 15-ak minuta kasnije Jairo povisuje na 2:0. Doležal je bio u prilici u 73. minuti, ali njegov je udarac prošao tik uz vratnicu. Posljednju veliku priliku za Slaven imao je Nowak, no domaći vratar loptu je odbio u gredu i sačuvao mrežu.

Farmaceuti sljedeću utakmicu igraju već u srijedu, 15. svibnja. Na koprivnički stadion dolazi zagrebačka Lokomotiva, a susret počinje u 16:30.

(NK Slaven Belupo)

10.05.2019. 33. kolo HT Prve lige, Poljud, Split
HNK Hajduk – NK Slaven Belupo 2:0 (0:0)
HNK HAJDUK: Posavec – Tudor (od 46. Gyurcso), Lopez, Ismajli, Bradarić (od 88. Fomitschow)– Nejašmić, Jurić, Hamza, Caktaš (od 89. Palaversa) – Jairo, Jradi. Trener: Siniša Oreščanin.
NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Zirdum (od 56. Nowak), Međimorec, Šarlija – Doležal, Plantak, Vidović, Puclin, Delić – Bongongui (od 71. Bogojević), Lima (od 81. Mladen). Trener: Ivica Sertić.
Suci: Ivan Vučković (Rijeka), Jerko Crnčić (Vrbovec), Bojan Zobenica (Velika Gorica), Ante Čuljak (Zagreb)
Delegat: Zlatko Stanković (Zagreb)
Kontrolor: Šime Vukić (Rijeka)
Strijelci: 1:0 Jradi 52′, 2:0 Jario 66′
Žuti karton: Jairo 61′, Ismajli 72′ (Hajduk); Vidović 45′, Puclin 61′ (Slaven Belupo)
Crveni karton: –

Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
zatvori