Petak, 26. travnja 2024.

SERTIĆ UOČI RUDEŠA: Idemo po pobjedu kako bismo skupili što više bodova u završnici prvenstva

Nogometaši Slaven Belupa danas će u Zagrebu u Kranjčevićevoj odigrati susret pretposljednjeg, 35. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv domaćina Rudeša.

Iako je Rudeš već ispao iz prvoligaškog društva, Farmaceutima danas u Kranjčevićevoj neće biti nimalo lako iako su na papiru bolja momčad i favoriti. Trener Ivica Sertić za današnji ogled neće moći računati na ozlijeđene Stipu Bačelića Grgića, Daria Čanađiju, Matka Zirduma, Ivana Krstanovića i Bongonguija. Uz navedene ozlijeđene igrače, Sertiću će nedostajati i kartonirani Mateus Lima te Bruno Bogojević.

– Rudeš je ovog proljeća dokazao da je respektabilna momčad stoga smo se na taj način i pripremali kroz treninge iza nas. Kao i u svakoj drugoj utakmici ići ćemo na pobjedu kako bismo skupili što više bodova u ovoj završnici prvenstva. Želimo i kroz rezultate i kroz igru ostati na visokoj razini kako bismo uhvatili zalet za iduću sezonu – rekao je Ivica Sertić za službene stranice Farmaceuta.

Jasno je kako će Sertić u današnjoj utakmici priliku dati mlađim igračima te onima koji ove sezone nisu bili standardni na terenu.

– Kao što sam rekao i prije, završnicu prvenstva ćemo iskoristiti kako bismo pružili priliku našim mlađim igračima i igračima koji su manje igrali. Želimo vidjeti na koga možemo računati u idućoj sezoni i na taj način početi “slagati kockice” i igrački kadar za ljetne pripreme – rekao je Sertić.

Utakmicu s Rudešom prokomentirao je i mladi veznjak Ivan Jajalo.

– Prije svega, rekao bih da respektiramo mladu momčad Rudeša koja je zasigurno željna igre i dokazivanja. Očekujem tešku utakmicu jer je domaćin puno bolja ekipa nego što to tablica pokazuje. Ipak, mi dobro izgledamo zadnjih nekoliko kola i mislim da će utakmica ići u našu korist ako budemo pravi. Od sebe očekujem da ću pružiti dobru partiju, dokazati treneru da može računati na mene i tako pomoći ekipi da dođe do pobjede – poručio je Jajalo.

Utakmica u Kranjčevićevoj počinje u 18 sati.

zatvori