Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Jakšić, Borzan i Golubić zahvalili Koprivnici na dobrim izbornim rezultatima: Koprivnica zna što je Europska unija i što ona pruža

Socijaldemokratska partija Hrvatske u Koprivnici je uvjerljivo pobijedila na izborima zastupnika u Europski parlament. 34,28% glasova osvojenih u Koprivnici SDP su pogurali do pobjede pred HDZ-om i na razini Koprivničko-križevačke županije.

Stoga su danas novoizabrana i dosadašnja eurozastupnica Biljana Borzan, predsjednik koprivničkog SDP-a Tomislav Golubić i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić na konferenciji za medije zahvalili svim podravsko-prigorskim biračima na tome što su povjerenje dali njihovoj listi. Gradonačelnik Jakšić posebno je istaknuo doprinos koprivničkog rezultata pobjedi na razini županije:

– S aspekta Gradske uprave, koju imam čast i odgovornost voditi i u čemu me naravno podržava SDP, moram reći da me veseli da je naša lista dobila više glasova nego prije pet godina, kada smo išli u koaliciji. Također, ostvarili smo pobjedu na 37 od 38 biračkih mjesta u gradu Koprivnici, a doprinijeli smo i rezultatu SDP-a u Koprivničko-križevačkoj županiji s 42 posto u ukupnoj masi.

Snimio Marko Posavec.

Biljana Borzan odmah je na početku “pressice” iznijela problem koji muči ovaj kraj i koji je u kampanji dosta dobro upoznala:

– Ispričavam se zbog malog kašnjenja… Koprivnicu definitivno treba malo bolje prometno povezati.

Borzan je u Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji dobila najviše preferencijalnih glasova među SDP-ovim kandidatima.

– Posebno mi je zadovoljstvo što sam baš ovdje dobila tako velik broj glasova, kako ja osobno tako i naša lista, zbog toga što se pokazuje da Koprivnica kao grad vrlo dobro prepoznaje što je Europska unija i koje su mogućnosti koje ona pruža.

Borzan je istaknula Koprivnicu kao svijetli primjer korištenja sredstava iz europskih fondova, a u svom novom mandatu u Europskom parlamentu najavila je i da će se zalagati za istragu tzv. “programiranog kvarenja uređaja” po isteku jamstvenog roka.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori