Snimio Dino Šipuš.
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija ove će nedjelje u koprivničkoj Sportskoj dvorani Gimnazije ‘Fran Galović’ odigrati prvu play-off utakmicu protiv reprezentacije Njemačke za odlazak na Svjetsko rukometno prvenstvo za žene koje se održava krajem godine u Japanu.

Utakmica je najavljena danas na konferenciji za medije na Bazenima Cerine, a tom su prilikom gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, predsjednica koprivničke Zajednice sportskih udruga Jasmina Stričević i direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silvijo Njirić potpisali ugovor o zajedničkoj organizaciji utakmice.

– Veliko hvala Hrvatskom rukometnom savezu na interesu za utakmicu protiv Njemačke i drago mi je da imamo priliku ugostiti reprezentaciju. Koprivnica je grad sporta i, bez imalo bahatosti, Koprivnica je najveći rukometni grad u Hrvatskoj. Siguran sam da će koprivnička publika pokazati da su svim srcem uz reprezentaciju i da će im biti dodatan vjetar u leđa da pobijede Njemačku – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Snimio Dino Šipuš.

Izbornik Nenad Šoštarić za ovu je akciju pozvao 23 reprezentativke među kojima se našlo i nekoliko igračica Podravka Vegete: Magdalena Ećimović, Korina Karlovčan, Ana Turk, Nikolina Zadravec, Ana Debelić, Selena Milošević i Dejana Milosavljević.

– Djevojke rade zaista dobro, u reprezentaciji imamo cure koje će ostaviti srce na terenu. Njemačka je jedna od najtalentiranijih rukometnih nacija i ako želimo pobijediti moramo odigrati utakmicu na vrhunskom nivou. Imaju zaista strašnu vanjsku liniju i moramo promijeniti stil. Jednostavno ne možemo pucati preko njih, nego moramo šanse tražiti kroz njihovu obranu jer su naše igračice puno brže. Naravno, moramo zaustaviti i njihove kontre, a ako to uspijemo onda će to biti jedna zanimljiva utakmica – poručio je izbornik Šoštarić.

Snimio Dino Šipuš.

Prisutnima se obratila i igračica Podravka Vegete Dejana Milosavljević:

– Imale smo tešku i dugu sezonu, ali to je sada iza nas. Za reprezentaciju se uvijek nađe dodatni motiv i snaga, a sigurna sam da ćemo to pokazati protiv Njemačke. Drago mi je da igramo u Koprivnici jer je ovdašnja publika u europskim utakmicama Podravka Vegete pokazala da nije zaboravila navijati – zaključila je Milosavljević.

Na konferenciji za medije bili su i glasnogovornik HRS-a Drago Ćosić te kapetanica reprezentacije Katarina Ježić.

Utakmica počinje u nedjelju, 2. lipnja u 16 sati u gimnazijskoj sportskoj dvorani, uz izravan prijenos na Drugom programu HRT-a. Uzvrat slijedi tri dana kasnije u Njemačkoj.

Ulaznice se po cijeni od 20 kuna mogu kupiti online na ulaznice.hr ili na ulazu u dvoranu prije početka utakmice.

Izbornik Hrvatske ženske rukometne reprezentacije, Nenad Šoštarić, na ovu akciju pozvao je sljedeće igračice:

1. Ivana Kapitanović (Metz Handball)
2. Tea Pijević (RK Lokomotiva Zagreb)
3. Magdalena Ećimović (RK Podravka Vegeta)
4. Paula Posavec (RK Lokomotiva Zagreb)
5. Korina Karlovčan (RK Podravka Vegeta)
6. Ana Turk (RK Podravka Vegeta)
7. Nikolina Zadravec (RK Podravka Vegeta)
8. Katarina Ježić (Siofok KC)
9. Ana Debelić (RK Podravka Vegeta)
10. Ines Domjan (ŽRK Koka)
11. Marina Glavan (RK Lokomotiva Zagreb)
12. Selena Milošević (RK Podravka Vegeta)
13. Dora Lacković (ŽRK Osijek)
14. Stela Posavec (RK Lokomotiva Zagreb)
15. Dejana Milosavljević (RK Podravka Vegeta)
16. Dora Krsnik (RK Krim Mercator)
17. Valentina Blažević (SPR Pogon Szczecin)
18. Dora Kalaus (RK Lokomotiva Zagreb)
19. Ivana Dežić (SPR Pogon Szczecin)

Pričuvne igračice (dolaze u slučaju naknadnog poziva):

1. Lucija Bešen (RK Sesvete Agroproteinka)
2. Kristina Plahinek (RK Lokomotiva Zagreb)
3. Dora Lukić (RK Sesvete Agroproteinka)
4. Nataša Miočinović (ŽRK Umag)