Petak, 19. travnja 2024.

Otvoreni su javni pozivi za dodjelu novčanih sredstava organizatorima manifestacija na području naše županije

Turističko vijeće županijske Turističke zajednice održalo je treću sjednicu na kojoj su raspisani javni pozivi za dodjelu potpora događanjima na području naše Koprivničko-križevačke županije.

Konkretnije, objavljena su dva Javna poziva za kandidiranje događanja za dodjelu potpora iz programa “Potpore događanjima u 2019. godini”.

Jedan javni poziv odnosi se na potpore koje je osigurala Hrvatska turistička zajednica u iznosu od 120 tisuća kuna. U sklopu drugog Javnog poziva županijska Turistička zajednica iz svojeg će proračuna izdvojiti 110 tisuća kuna. Tim će novcem biti financirani događaji od regionalnog i lokalnog značaja kao glavnog motiva dolaska turista u našu županiju.

Za potpore se mogu kandidirati pravne i fizičke osobe odnosno trgovačka društva, obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i zadruge registrirane za obavljanje ugostiteljske, turističke ili agencijske djelatnosti, zatim turističke zajednice, kulturne i druge javne ustanove, sportsko-rekreativne, kulturno-umjetničke i druge udruge građana te strukovne udruge koje okupljaju profesionalce s područja turizma.

Jedan korisnik u razdoblju od tri godine može dobiti najviše 200 tisuća eura odnosno oko 1,5 milijuna kuna. Jednom projektu može biti namijenjeno najviše 5 tisuća kuna, a iznimno više za manifestacije županijskog karaktera.

Neki od kriterija prilikom bodovanja su sadržaj i kvaliteta događanja, njegovo trajanje, očekivani broj posjetitelja i noćenja te tradicija održavanja događanja na području županije.

Javni pozivi su objavljeni 15. svibnja na internetskim stranicama županijske Turističke zajednice i bit će otvoreni do 30. studenoga ove godine, odnosno do iskorištenja svih sredstava predviđenih ovim natječajima.

Ustupila Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.
Ustupila Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.
Ustupila Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.
Ustupila Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.
zatvori