Subota, 20. travnja 2024.

OD KOPRIVNICE DO HOLLYWOODA Mlada koprivnička redateljica sudjelovala na Festivalu filmova Europske unije u Los Angelesu

Karla Lulić, mlada filmska redateljica iz Koprivnice, prije nekoliko je dana sudjelovala na festivalu ‘European Union Film Festival’ u Los Angelesu.

Kao predstavnica Hrvatske nastupila je sa svojim nagrađivanim kratkometražnim filmom “U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga”. Njezin je film tako prikazan zajedno s filmovima iz Austrije, Belgije, Češke, Bugarske, Grčke, Njemačke, Estonije, Litve, Luxemburga, Poljske i drugih država.

– Radi se o Festivalu u Los Angelesu koji je dio American Cinematheque, inače prestižnih kina Aero u Santa Monici i Egyptian u Hollywoodu. Imali smo čast prikazivati naš film u punoj dvorani, koju je inače teško napuniti budući da se skoro svaki dan održava neka premijera ili filmska manifestacija – rekla je za Dravu.info Karla Lulić.

Ustupila Karla Lulić

Radi se o filmovima visoke kvalitete i svaka se država predstavlja s jednim filmom, bio on dugometražni ili kratkometražni. Prošle je godine Hrvatska nastupila s dugometražnim, a ove godine s kratkim filmom.

– Kino Aero je bilo puno, publika se smijala tijekom cijelog filma, oduševljena sam reakcijama kako je film primljen – podijelila je s nama svoje dojmove Lulić.

Ustupila Karla Lulić
zatvori