Srijeda, 27. ožujka 2024.

OBITELJSKA SPORTSKA PRIČA (13) Marko je uspješno nastavio nogometni put svojeg oca Davora

Muški dio obitelji Koren iz Koprivnice dobro je poznat u gradskim nogometnim krugovima. Davor je neizostavan dio nogometnih legendi s ovih prostora, a njegov nogometni put jednako dobro nastavio je i sin Marko.

Davor Koren svoju je nogometnu karijeru započeo u redovima Slaven Belupa gdje se zadržao do juniora. Nakon odlaska iz Slaven Belupa, nogometno iskustvo sakupljao je u županijskim klubovima – Bratstvu iz Kunovca i Sabariji iz Subotice Podravske. Nakon kaljenja u županijskim klubovima, Davor je prešao u redove Lokomotive (današnja NK Koprivnica) gdje je igrao šest sezona i osvojio prvi Županijski nogometni kup u samostalnoj Republici Hrvatskoj.

Nakon uspješne karijeri u Koprivnici, Davor je odigrao jednu sezonu za Osvit iz Đelekovca te čak šest sezona u redovima Graničara iz Legrada s kojim je izborio ulazak u Treću hrvatsku nogometnu ligu. Posljednju sezonu u karijeri odradio je u Sabariji gdje je bio igrač i trener. Također, Davor je prošao i mlađe selekcije Hrvatske nogometne reprezentacije gdje je igrao zajedno s Robertom Jarnijem i Zvonimirom Bobanom, proslavljenim hrvatskim reprezentativcima. Nakon uspješne nogometne karijere Davor je čak deset godina sudio po županijskim nogometnim ligama, a bio je poznat kao ispravan i čestit djelitelj pravde.

Njegov sin Marko rođen je 1996. godine i od malih je nogu s ocem odlazio na nogometne utakmice. Sa šest godina krenuo je u Školu nogometa Slaven Belupa gdje mu je prvi trener bio legendarni Franjo Kolar. Iako mu je otac bio lokalna nogometna ikona, Marko zbog toga nikad nije osjećao pritisak, a otac ga je maksimalno podržavao na njegovom nogometnom putu.

Nakon što je u Slaven Belupu prošao sve kategorije, Marko se preselio u redove NK Koprivnice s kojom je igrao u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Sjever. Nakon Koprivnice dobio je poziv da se priključi Tehničaru iz Cvetkovca s kojim je osvojio prvenstvo i igrao polufinale Županijskog nogometnog kupa. Zbog poslovnih obaveza Marko je odlučio smanjiti ritam treninga i utakmica, pa je prešao u redove županijskog prvoligaša Tomislav iz Drnja s kojim je upravo danas osvojio naslov prvaka Prve županijske nogometne lige.

Kako i sam kaže, nogometom se počeo baviti zbog oca, a nije isključivo da će jednog dana i sam postati nogometni sudac po uzoru na oca Davora koji mu je prenio ljubav prema tom sportu.

Marko Koren – skroz desno // Izvor: Klikaj.hr
Marko Koren – drugi s desna // Izvor: Klikaj.hr
Marko Koren – u sredini // Izvor: Klikaj.hr
Marko Koren – lijevo // Izvor: Klikaj.hr
zatvori