Srijeda, 24. travnja 2024.

NOVOSTI U PROMETU Oko škole ‘ležeći policajci’, ograničenje brzine na makadamu u Goričkoj

U koprivničkoj Gradskoj upravi planiraju zahvate kojima bi povećali sigurnost u prometu na tri lokacije u Koprivnici: u Ulici Ivana Sabolića, Miklinovcu te u Goričkoj ulici.

Više smo doznali od gradskog pročelnika za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislava Golubića:

– Dvije lokacije, Sabolićeva ulica i Miklinovec, vezane su uz Osnovnu školu “Braća Radić”. Tamo imamo dva pješačka prijelaza uz koje bismo htjeli povećati sigurnost školaraca. Naručili smo izradu prometnih elaborata za postavljanje uzdignutih ploha, takozvanih “ležećih policajaca” kako bismo smirili promet i tako povećali sigurnost pješaka, osobito školaraca – pojasnio je pročelnik Golubić.

Trećim zahvatom odgovorit će na inicijativu i zahtjeve građana iz Goričke ulice, kaže pročelnik Golubić:

– Dobili smo zahtjev od stanara Goričke ulice, odvojka prema trgovačkom centru Supernova. Stanovnici traže da se ograniči brzina vožnje automobila, i zbog sigurnosti u prometu, ali i zbog prašine koju dižu brzo vozeći po tom šljunčanom putu.

Inače, u Gradskoj upravi planiraju asfaltirati taj put, no to prvenstveno ovisi o daljnjem razvoju poduzetničke zone Radnička. Prije samog asfaltiranja, kaže pročelnik Golubić, potrebno je izgraditi komunalnu infrastrukturu. A u kojem će obimu ona biti, ovisi o potrebama poduzetničke zone.

Zahvati u Goričkoj, Sabolićevoj i Miklinovcu koštat će petnaestak tisuća kuna po pješačkom prijelazu. Upravo su u izradi elaborati koje će potom ocijeniti u Policijskoj upravi. Postavljanje uspornika trebalo bi biti realizirano do početka nove školske godine.

zatvori