“Legenda o nastanku Brijuna kaže kako je Stvoritelj dio Zemlje naumio oblikovati prema slici Raja. Tako je nastala Istra, nalik vrtu obraslom predivnim drvećem i prostranim livadama, koji oplakuje plavo more i poziva ljude sretnom životu. No ljubomorni vrag uništio je njegovo djelo razrezavši vreću u kojoj je anđeo nosio ostatke neiskorištenog kamenja, te se tisuće kamenih stijena prosulo po istarskoj zemlji, zemlji kontrasta, u isto vrijeme pitomoj i surovoj, plodnoj i škrtoj, sunčanoj i oblačnoj. Rastuženi anđeli su prikupili djeliće Raja preostale među rasutim kamenjem i zaštitili ih morskim valovima. Tako su nastali Brijuni.”

Nakon što prođu svibanjske kiše, pozdravite povratak sunca i topline na prekrasnom jednodnevnom izletu s turističkom agencijom Niba Tours na zapad Lijepe naše: u Nacionalni park Brijuni i grad Pulu.

Datum putovanja je subota, 18. svibnja.
Mjesta polaska: Virovitica, Koprivnica

Plan puta:
Polazak u ranim jutarnjim satima, vožnja turističkim autobusom kroz Gorski kotar i Istru uz kraća usputna zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Fažanu, ukrcaj na brodicu te plovidba do NP Brijuni. Po dolasku, razgled Nacionalnog parka u trajanju od 4 sata. Vlakićem se posjećuju udaljeniji arheološki lokaliteti, zaljev Verige s ostacima rimske Vile rusticae i bizantski kastrum u zaljevu Dobrika, kao i safari park u kojem u skladnoj zajednici žive zebre, somalijske ovce, indijska goveda, jednogrba deva, lame i slonovi. Arheološki muzej otoka smješten u mletačkom kaštelu iz 16. st., te mala gotička crkva sv. Germana iz 15. st. sa stalnom izložbom kopija fresaka glagoljskih spomenika Istre također su uvršteni u izletnički program kao i razgledavanje prirodoslovne zbirke te foto izložbe.

Povratak brodicom u Fažanu, te vožnja do Pule. Slijedi šetnja i razgled Pule uz lokalnog stručnog vodiča: dvojna i Herkulova vrata, slavoluk Sergijevaca, Augustov hram, pulska Arena – najveći i najsačuvaniji spomenik antičkog graditeljstva u Hrvatskoj. Slobodno vrijeme za odmor i vlastite aktivnosti. Okupljanje grupe i polazak kući predviđen je u kasnim popodnevnim satima.

Cijena aranžmana po osobi iznosi 375 kuna.

Za putovanje vrijedi Ugovor i Opći uvjeti putovanja Niba Tours d.o.o.

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz autobusom turističke klase,
  • voditelja putovanja,
  • ulaznicu za NP Brijuni uz stručno vodstvo,
  • lokalno stručno vodstvo u Puli,
  • sve razglede prema programu, jamčevno osiguranje, osiguranje od odgovornosti,
  • troškovi organizacije i realizacije putovanja, PDV.

Sve dodatne informacije potražite na internetskim stranicama agencije Niba Tours.

Sretan put i dobru zabavu želi vam Niba Tours!