Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Koprivničanac Neven Radotović nastupio na međunarodnoj triatlon utrci Ocean Lava u Crnoj Gori

Četvrto izdanje najpopularnije međunarodne triatlonske utrke u regiji, Ocean Lava Montenegro, održano je u nedjelju, 12. svibnja u Kotoru.

Riječ je o natjecanju iz serije Ocean Lava koja se održava u 15 zemalja svijeta. U Kotoru je u otežanim uvjetima zbog kiše, vjetra i hladnog mora nastupilo 608 natjecatelja iz 40 zemalja sa četiri kontinenta, a među njima je bio i koprivnički triatlonac Neven Radotović.

Sve discipline održane su na izuzetno atraktivnim lokacijama: plivanje u akvatoriju Kotorskog zaljeva, vožnja bicikla na dionici Kotor – Kamenari, a trčanje duž cijele Dobrotske obale u Kotoru.

Neven je nastupio u kategoriji “half Ironman” koja obuhvaća 1100 metara plivanja, 90 kilometara vožnje bicikla i 21 kilometar trčanja. Osvojio je 85. mjesto u ukupnom poretku i 19. mjesto u kategoriji M 40-44 s vremenom od 4 sata, 39 minuta i 6 sekundi (plivanje 17:09, bicikliranje 2:40 i trčanje 1:34).

Neven nastupa za zagrebački Triatlonski klub Swibir koji je u zadnje dvije godine proglašen najboljim triatlonskim klubom u Hrvatskoj.

Trenira svakodnevno, nekada i dva puta dnevno, a sve treninge odrađuje pod stručnim vodstvom profesora kineziologije Vladimira Žica.

Ova utrka poslužila je kao priprema za Ironman utrku (3.8 km plivanja, 180 km vožnje biciklom i 42.2 km trčanja) u Italiji na kojoj će Neven nastupiti krajem rujna ove godine.

zatvori