Utorak, 23. travnja 2024.

Ante Radonić ponovno u Koprivnici, govorit će nam o najnovijim uspjesima u istraživanju svemira

Jedan od najpoznatijih hrvatskih popularizatora znanosti i tehnologije, legendarni Ante Radonić, ponovno nam dolazi u Koprivnicu.

I ovoga puta govorit će nam o najnovijim dostignućima u istraživanju svemira. Na predavanju će biti riječi o nedavnim uzbudljivim događajima u astrofizici, kao što su otkrića pomoću gravitacijskih valova, sudar neutronskih zvijezda i prvo snimanje siluete supermasivne crne rupe. Ante će nas odvesti i u susjedstvo, govoreći o neposrednom istraživanju drugih nebeskih tijela i spuštanju na drugu, Zemlji skrivenu stranu Mjeseca. Predavanje će biti popraćeno mnogobrojnim slikama.

Stoga, ako vas zanimaju svemirska istraživanja i novosti s “posljednje granice”, dođite u Knjižnicu i čitaonicu “Fran Galović” (Stručno-znanstveni odjel) u četvrtak, 16. svibnja u 19 sati.

Predavanje Ante Radonića “Najnoviji uspjesi u istraživanju svemira” organiziraju Astronomsko društvo Koprivnica i Knjižnica i čitaonica”Fran Galović”. Ulaz je slobodan.

Ante Radonić rođen je 1951. u Korčuli, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Od 1972. do umirovljenja 2017. radi u Tehničkom muzeju u Zagrebu na radnom mjestu voditelja planetarija s astronautikom, gdje redovito održava predavanja za školske grupe i građane. Glavna aktivnost mu je popularizacija astronomije i astronautike.

zatvori