Utorak, 23. travnja 2024.

KUNOVČANI SE VRATILI NA POBJEDNIČKE STAZE Marko Jurčić: Moramo do kraja prvenstva igrati kako znamo i fokusirati se samo na sebe

Nogometaši Bratstva iz Kunovca protekle su nedjelje na domaćem terenu pobijedili hlebinsku Lipu (2:0) u sklopu 21. kola Prve županijske nogometne lige i tako upisali svoju treću uzastopnu ligašku pobjedu. Nakon puno problema koji su ih zadesili u posljednje vrijeme, Kunovčani su trenutno trećeplasirana momčad lige i odlučni su u tome da sezonu završe na što boljoj poziciji.

Podsjetimo, problemi za nogometaše Bratstva počeli su nakon što su u par utakmica tvrdili kako su grubo oštećeni od strane sudaca, a njihov sada već bivši trener Željko Jug podnio je ostavku. Nakon Jugove ostavke i nedostatka nekolicine igrača, nogometaši Bratstva izgubili su derbi susret od Sloge iz Koprivničkog Ivanca (1:2), a čini se kako im se nakon tog poraza forma uzdigla. Novi trener Dejan Zrinski u posljednja je tri kola upisao tri pobjede i vratio Bratstvo u sam vrh Prve ŽNL, a redom su padali Prekodravac iz Ždale (2:0), Drava iz Novigrada Podravskog (5:1) i Lipa iz Hlebina (2:0).

Željko Jug // Snimio Zdravko Vuljak.

U nedavnom susretu protiv Tehnike ozlijedio im se najbolji strijelac lige Ivan Hajdić, ali novog junaka dobili su u Marku Jurčiću koji je od Hajdićeve ozljede “prva violina” Bratstva. U posljednje tri utakmice postigao je šest pogodaka te svojoj momčadi donio devet bodova i prijeko potrebno samopouzdanje.

– Teško je bilo igrati jer četiri utakmice nismo bili kompletni zbog igrača koji su imali kartone pa smo morali igrati s juniorima, što je i za njih bilo novo iskustvo te neka vrsta prilagodbe za sljedeću sezonu kada će ući u seniore. Bili smo iznenađeni kad je trener Jug dao ostavku jer je i on radio dvije sezone dobar posao, samo nam se dogodilo dosta loših situacija za koje smo si sami krivi. Trener Zrinski uveo je novu formaciju što se za sada pokazalo dosta uspješno, pogotovo zadnjih par utakmica – rekao je Marko Jurčić, igrač Bratstva iz Kunovca.

Marko Jurčić // Foto: Mladen Šajković Bahrija

Do kraja prvenstva ostalo je još pet kola, a Kunovčanima je velika želja sezonu završiti u top tri momčadi.

– Moramo do kraja prvenstva igrati kako znamo i fokusirati se samo na sebe, a rezultati će pokazati svoje. Htio bih zahvaliti svim suigračima i svima u upravi što se drže svake riječi koju smo dogovorili te zahvaliti navijačima koji su nas zavoljeli kao da smo njihovi domaći igrači. Na svakoj utakmici su uz nas, u porazu i pobjedi bez obzira na vremenske uvjete – zaključio je Jurčić.

Nogometaši Bratstva priliku za nova tri boda imat će već ove subote kada igraju u gostima kod Miklinovca.

zatvori