Četvrtak, 18. travnja 2024.

KRLE SPASITELJ Slaven Belupo bio bi u velikim problemima da nema Ivana Krstanovića

I sam Ivica Sertić više je puta naglašavao da njegova momčad nije ista s Krstanovićem i bez njega

Nogometaši Slaven Belupa jučer su na Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’ pobijedili Osijek s 1:0 u sklopu 32. kola Hrvatski Telekom Prve lige te tako osvojili krucijalna tri boda koja su im četiri kola prije kraja prvenstva vjerojatno osigurala ostanak u ligi.

Pogodak vrijedan mirnijeg završetka aktualne sezone postigao je Ivan Krstanović, stasiti 36-godišnji napadač koji i u poznim igračkim godinama dokazuje da je pun pogodak za Farmaceute.

Ivan Krstanović je u redove Slaven Belupa stigao početkom godine iz Lokomotive, a u karijeri je igrao za hrvatske prvoligaše Zagreb, Dinamo, Rijeku i Zadar. Gdje je god igrao, Krstanović je bio glavni golgeter i igrač na kojeg se momčad može osloniti u svakoj utakmici. Krstanović je u redove Slaven Belupa došao na relativno mala vrata iako se radi o istinskoj HNL ikoni s više od 150 nastupa i 80 pogodaka u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

Mnogi su osporavali njegov dolazak u Koprivnicu ističući kako Slaven Belupo ne bi trebao uzimati igrača od 36 godina. Ali kad je bilo stani-pani, Krle je pokazao da je i s 36 godina jedan od najboljih napadača Hrvatski Telekom Prve lige. I sam Ivica Sertić više je puta naglašavao da njegova momčad nije ista s Krstanovićem i bez njega, da protivnici drugačije gledaju na Farmaceute ako u napadu igra ovaj prekaljeni majstor za jedanaesterce.

U svojoj drugoj utakmici u dresu Farmaceuta, Krstanović je postigao pogodak u remiju protiv Istre (1:1). Već u sljedećoj utakmici Krstanović je zabio u domaćoj pobjedi protiv Gorice (2:0), a njegov njuh za gol bio je vidljiv i u utakmicama protiv Lokomotive,  ponovno Istre i Gorice te konačno Osijeka. Krstanović je u proljetnom dijelu aktualne sezone zabio sedam pogodaka (tri iz najstrože kazne), a posljednji gol protiv Osijeka vjerojatno će biti dovoljan za ostanak u ligi i kakav-takav spas sezone.

Snimio Marko Posavec.

Svakoj momčadi treba jedan igrač koji će u svakoj utakmici zabiti gol, a pogotovo kada se radi o momčadima koje se bore za opstanak. Međutim, Krstanovićeva igra u Slaven Belupu nisu samo golovi. Sudjeluje u akcijama, spušta lopte za krilne i vezne igrače, a nerijetko je i glavni organizator napadačkih akcija. Kada uz sve to dodate i njegovih sedam pogodaka, jasno je da je uprava Slaven Belupa apsolutno pogodila s njegovim dolaskom jer Farmaceuti u svojim redovima nemaju takvog golgetera pošto Matej Jelić, Bongongui, Mateus Lima i Jean Philippe Mendy nisu napadači od kojih možete očekivati da rješavaju utakmice, ali u paru s Krstanovićem svatko od njih je bolji igrač.

Slaven Belupo ove će sezone gotovo sigurno ostati u prvoligaškom društvu (iako to, doduše, matematički još nisu osigurali), a veliku ulogu u tome ima “Krle” bez kojeg Slaven Belupa jednostavno nije ista ekipa.

Snimio Marko Posavec.
zatvori