Četvrtak, 25. travnja 2024.

Katarina Herman iz KUD-a Mudlin dobila nagradu za najbolju žensku ulogu na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera

59. po redu Festival hrvatskih kazališnih amatera koji se ove godine održavao u Vodicama od 17. do 26. svibnja ove je nedjelje službeno i završio.

Odigrane su sveukupno 22 predstave koje su predstavljale pojedine hrvatske županije. Našu županiju su uz KUD Mudlin s predstavom ‘Soldat’ predstavljali i supobjednici smotre, polaznici dramskog studija Ludens Teatra sekcije KaoKaotis s predstavom ‘Umrjeti s osmješkom’.

Na svečanoj završnici, finalu 59. Festivala hrvatskih kazališnih amatera Katarina Herman osvojila je nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu za ulogu mame Kate u predstavi Soldat.

Također, predstava Soldat osvojila je nominaciju u kategoriji za njegovanje kulturne baštine.

– Ovo je zaista velik i značajan uspjeh za naš KUD Mudlin i cijeli Peteranec, a posebice za koprivničko-križevački kazališni amaterizam. Ponosni smo na to što smo tradiciju i kulturu naših predaka imali prilike pokazati na ovako značajnom festivalu i što smo opravdali dodijeljeno nam povjerenje. Neopisiv je osjećaj i veliko priznanje osvojiti nominacije i nagradu u konkurenciji najboljih iz cijele Hrvatske – poručuju iz KUD-a Mudlin.

Prosudbeno povjerenstvo činili su Mira Muhoberac – teatrologinja i dramaturginja, profesorica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Jasmin Novljaković – kazališni redatelj i glumac te profesor na akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku i Vjekoslav Janković –kazališni, televizijski i filmski glumac.

zatvori