Četvrtak, 28. ožujka 2024.

IN MEMORIAM: BRANIMIR JEDVAJ Svima je davao priliku i vjerovao je u svako dijete

Prošlo je devet godina otkako nas je napustio sportski djelatnik i profesor Branimir Jedvaj.

Nažalost, otišao je prerano da bi nove generacije najmlađih stigle upoznati Branimira Jedvaja i raditi s njime.

U samo nekoliko godina tijekom rada u prosvjeti i nogometu ostavio je vrlo dubok trag. Kolege u prosvjeti (prof. TZK u OŠ “Antun Nemčić Gostovinski”, Koprivnica) sjećaju se velike radne energije, a prije svega želje da svakom učeniku posveti svoj maksimum, neovisno o njegovim sposobnostima. Posebnu empatiju je gajio prema učenicima lošijeg socioekonomskog statusa te ih je uključivao u razne sportske aktivnosti. Danas školska dvorana s pravom nosi naziv “Branimir”.

Prvo u Školi nogometa NK Reka, a kasnije u Školi nogometa NK Slaven Belupo isticao se novim metodama rada i odnosa prema malim nogometašima. Kao profesor kineziologije i nositelj titule UEFA A trenera nogometa, surađivao je s kolegama iz cijele države i težio stalnom usavršavanju.

Živio je san da stvori igrače koji će kroz desetak godina značajnije popuniti prvu momčad Slavena. Možda je u svojoj ambiciji povremeno bio i neshvaćen, ispred vremena. Generacija kojoj je bio trener obuhvaća danas poznate mlade sportaše Kristijana Bistrovića, Brunu Bogojevića, Matka Zirduma, Marka Martinagu i druge koji, ako i nisu na prvoligaškim terenima, nose naše županijske klubove. Kolege treneri se rado sjećaju s kakvom sigurnošću je vjerovao u uspjeh svoje generacije.

Vjerujemo da bi ga stručnost, ambicije i životna energija vrlo brzo natjerale da se okuša u vođenju i seniorskih ekipa.

Ustupila Snježana Đurašević
Ustupila Snježana Đurašević
Ustupila Snježana Đurašević
Ustupila Snježana Đurašević
Ustupila Snježana Đurašević
zatvori