Četvrtak, 25. travnja 2024.

Humanitarna biciklijada ‘Biciklirajte s nama za one koji ne mogu’ kreće ove subote

Humanitarna biciklijada ‘Biciklirajte s nama za one koje ne mogu’ održat će se ove subote, 1. lipnja.

Druga je ovo po redu biciklijada koja se u Koprivnici održava povodom Svjetskog dana multiple skleroze, a prošle je godine imala zaista velik odaziv. Biciklijadu organizira Društvo multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Biciklističkim klubom Rotor te pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić pozvao je sve zainteresirane da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji:

Snimio Krešo Puklavec

– Cilj ove biciklijade je potaknuti na aktivnosti kao i osvijestiti javnost o ovoj bolesti i dati podršku oboljelima. Društvo multiple skleroze koje djeluje u našoj županiji ima oko stotinu članova, no oboljelih je puno više. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo na području Hrvatske boluje oko 6100 osoba. Županija podržava rad svih udruga kroz brojne programe, a pogotovo je senzibilizirana za udruge koje se brinu ili pomažu osjetljivim društvenim skupinama.

Ove je godine očekivano malo manje sudionika zbog nepovoljnijih vremenskih uvjeta, no to nije razlog da se ne izađe podržati i ispratiti bicikliste na startu, istaknula je Radmila Funtek, predsjednica Društva multiple skleroze naše županije.

Snimio Krešo Puklavec

– Koristim priliku još jednom da pozovem sve ljude da dođu, makar na start, da nas vide, isprate. Da sudjeluju u druženju i da nas upoznaju. Mi nismo nikakav bauk, mi smo osobe s invaliditetom koje smo oboljele tijekom života.

Biciklijada kreće ove subote sa Zrinskog trga u 10 sati. Vozit će se prema Trgu mladosti, Starogradskoj ulici, Mlinarskoj ulici i Reki, a završetak je predviđen kod Šumarske lugarnice “Račarica” u Velikoj Mučni, gdje će biti zajedničko druženje i piknik.

zatvori