Četvrtak, 18. travnja 2024.

Hrvači Podravke osvojili zlato, tri srebra, četiri bronce i ekipno treće mjesto u Ludbregu

Članice i članovi Hrvačkog kluba Podravka osvojili su osam pojedinačnih i jedno ekipno odličje na četvrtom izdanju međunarodnog turnira ‘Collucatio Centrum Mundi’ održanom u subotu u Ludbregu.

U konkurenciji od 525 natjecatelja te 75 klubova iz dvadeset i jedne europske države, Podravku je predstavljalo šest djevojčica i 18 dječaka pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca, Ivana Lončarića i Saše Šprema.

Najuspješniji Podravkaš ovoga je puta bio Fran Belošević koji je osvojio zlato u kategoriji mlađih dječaka do 27 kilograma. U istoj dobnoj skupini, ali u kategoriji do 36 kg Tomas Kičinbači bio je drugi, dok su kod djevojčica srebrne medalje osvojile Mia Maljak do 28 kg i Jelena Mijatović do 40 kg. Treća mjesta u svojim kategorijama osvojili su Aleksandra BlažekMarkus KovačićTristan TalanIvan Čordaš.

Za Podravku su još nastupili i Mike GolubićAli Ustundag, Nikola Matan GolubovićDorijan PopijačJan PetrovićMaksim VilićMarko ŠpernjakErik MarkovčićGabrijel MijatovićPatrik RaknićIvan AdžagaKarlo MijatovićAlen NogićRajna TotLucija DelimarLana Nogić.

S osvojenih ukupno osam medalja, ekipa Podravke u ukupnom se poretku svrstala na vrlo dobro treće mjesto. Koliko je to bio dobar rezultat govori i podatak da su ispred njih bile dvije reprezentacije: mađarska na prvom i hrvatska ženska na drugom mjestu.

zatvori