Četvrtak, 25. travnja 2024.

HDS: Dignimo glas za zaustavljanje otimanja naše koprivničke ‘pekmezare’ i njezinog poklanjanja Varaždincima

O najavljenom preseljenju Podravkine Pekmezare u Varaždin danas se oglasila i Hrvatska demokršćanska stranka.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Dokle god država ima udio u Podravki, ima i odgovornost za odluke koje donosi Uprava.

Ako su informacije koje ovih dana kruže po Koprivnici točne, HDS kao stranka koja ima zastupnika iz 2. izborne jedinice iz ove županije i koja ima dva od 151 predstavnika hrvatskog naroda u Hrvatskom saboru, dakle dva predstavnika suvlasnika Podravke, tražimo jasan odgovor Uprave Podravke na pitanje gasi li se još jedna proizvodnja u Podravki.

Ustrojavanjem posebnog sektora za poljoprivredu očekivali smo povećanje ovakve proizvodnje, a ne gašenje pogona kao što se već dogodilo s pekarstvom, klaonicom i Studenom.

Apsolutno nemamo ništa protiv toga da Podravka kupuje i gradi nove pogone i u drugim mjestima, ali smo protiv da se gase pogoni i tvornice u Koprivnici.

Pekmez od šljiva jedinstven je proizvod u svijetu i on zasigurno neprocjenjivo pomaže promociji Koprivnice, Podravine i čitave Hrvatske. Upravo taj pekmez i nosi najviši epitet koji jedan proizvod može imati: izvorni hrvatski, proizvod koji se kao takav proizvodi jedino u Koprivnici. Nije li zato poslije sedamdeset i nešto godina proizvodnje u Koprivnici zaslužio da ga se proglasi i suvenirom ovog kraja?

Zato pozivamo sve političke subjekte Koprivnice i koprivničke Podravine da svi zajedno dignemo glas za zaustavljane otimanja naše koprivničke “pekmezare” i njezinog poklanjanja Varaždincima.”

zatvori