Četvrtak, 18. travnja 2024.

Grad Koprivnica razvoju poljoprivrede osigurao 300 000 kuna potpore

Grad Koprivnica, u skladu s programom potpora od 2017. do 2020. godine, nastavlja sa subveniconiranjem lokalne poljoprivrede.

Za tu je namjenu u proračunu osigurano 300.000 kuna. Natječaj je otvoren do 30. studenoga ove godine ili kraće, ako će novac biti podijeljen prije. Gradonačelnik Mišel Jakšić Radio Dravi je rekao da Gradska uprava poticanje poljoprivrede smatra važnim:

– Sama Koprivnica nije klasični poljoprivredni grad, ali smo izuzetno ponosni na pojedine OPG-ove koji su izrasli u našem gradu. Imamo i uspješne farme. Naš Odjel koji se bavi financijama, poduzetništvom i poljoprivredom u stalnoj je komunikaciji s tim ljudima.

Mišel Jakšić.

Tražimo modele i mjere kako da im olakšamo ‘putešestvije’ kroz hrvatsku birokraciju i kako da im pomognemo u financijskim izdacima po kojima je naša zemlja poznata u Europskoj uniji. Stoga moram reći da mi je drago da ponovo idemo s 300.000 kuna subvencija za našu poljoprivredu koja nam je izuzetno važna.

Svima nam skupa mogu jedino zaželjeti ne da konačno potrošimo 300.000 kuna – jer do sadnismo uvijek uspjevali u tome, nego da se iskaže i potreba za dodatnim sredstvima. To bi značilo da se hrvatska poljoprivreda konačno budi i da dobiva mjesto koje je zaslužila -zaključio je Jakšić.

Prema objavljenom javnom pozivu, grad Koprivnica dodjeljuje subvencije za edukacije i stručno osposoblajavnje, za studijska putovanja i sudjelovanja na sajmovima; za plasteničku i stakleničku proizvodnju, podizanje trajnih nasada, pčelarstvo, uređenje i opremanje poljoprivrednih površina sustavima za novodnjavanje i protugradnom obranom, za ekološku proizvodnju, opremu za haldnjače te osjemenjivanje goveda.

zatvori