Petak, 19. travnja 2024.
Home Aktualno Goran Šafarek za svoje fotografije Drave nagrađen Velebitskom degenijom

Goran Šafarek za svoje fotografije Drave nagrađen Velebitskom degenijom

0
Goran Šafarek za svoje fotografije Drave nagrađen Velebitskom degenijom
Preuzeto s Facebook profila Gorana Šafareka.
Koprivnički fotograf, snimatelj, biolog i čuvar prirode Goran Šafarek dobitnik je nagrade Velebitska degenija za 2018. godinu za najbolju fotografiju na temu zaštite okoliša i prirode.

Velebitsku degeniju Šafareku je donijela serija fotografija o rijeci Dravi objavljenih u časopisu Meridijani u siječnju ove godine, u reportaži “Drava, rijeka na prekretnici”.

“Kako tekst, tako i fotografije svjedoče o još uvijek sačuvanoj biološkoj raznolikosti na sprudovima i rukavcima ove rijeke te u njezinim poplavnim šumama. Strpljivo, znalačkim odabirom motiva i kvalitetnom kompozicijom, Goran Šafarek dokumentira bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta i čarobnu iznimnost Drave”, stoji na internetskim stranicama Hrvatskog novinarskog društva.

Bila je to 21. uzastopna dodjela Velebitske degenije, prestižne nagrade na području zaštite okoliša i prirode. Ove je godine imala i humanitarnu notu, potporom sisačkoj bolnici “Dr. Ivo Pedišić” za uređenje Odjela za palijativnu skrb.

Nagradu dobivaju novinari i fotoreporteri za najbolje autorske radove o zaštiti okoliša i prirode u kategorijama tisak i internet, radio i televizija te za fotografiju. U kategoriji tiska i interneta nagradu je dobio Željko Bukša, u kategoriji radija Mirjana Žugec Pavičić te Jagoda Bastalić za televizijski prilog.

zatvori