Subota, 20. travnja 2024.

FOTO: ŽUPANIJSKI KUP Mladost pobijedila Borac i prvi puta u povijesti osvojila Kup

Finale Županijskog nogometnog kupa između Borca iz Imbriovca i Mladosti iz Kloštra Podravskog odigrano je danas na kišnom Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’ u Koprivnici.

Kako smo pisali i u najavi utakmice, Borac iz Imbriovca danas je imao priliku po peti puta u svojoj povijesti podići pehar pobjednika Županijskog nogometnog kupa, dok je Mladosti iz Kloštra Podravskog ovo bilo prvo finale u dugogodišnjoj klupskoj povijesti.

Borac je doživio šok već u drugoj minuti susreta kada je Matančić sjajno ubacio na Šandrovčana koji je glavom u padu pogodio za 1:0 vodstvo Mladosti. Sjajni napadač u polufinalu je zabio tri pogotka Koprivnici i praktički odveo Mladost u povijesno finale.

Nogometaši Borca bili su na korak do izjednačenja u šestoj minuti susreta, ali Mikorov pogodak glavom pomoćni sudac ubrzo je poništio zbog zaleđa. Igrači Mladosti ubrzo su došli i do drugog pogotka, a ovaj puta strijelac je bio Matančić koji je silovitim udarcem s nekoliko metara udaljenosti probušio vratara Tizaja u osmoj minuti susreta za euforiju navijača iz Kloštra Podravskog.

Nogometaši Mladosti nisu stali prijetiti bez obzira na stečeno vodstvo. Raspoloženi Šandrovčan ‘izvozao’ je dvojicu igrača Borca i našao se ‘oči u oči’ s Tizajom koji je uspio obraniti njegov pokušaj u 25. minuti.

Do kraja poluvremena nije bilo prilike ni s jedne strane i na predah se otišlo 2:0 za Mladost.

Snimio Krešo Puklavec

Odmah u nastavku susreta Imbriovčani su zaprijetili preko Rajića koji je dobro pucao s vrha šesnaesterca, ali njegov udarac uspio je obraniti Balala. Ubrzo su zaprijetili i Kloštrani kada je iz daljine pokušao Golubić, međutim njegov udarac uz manje probleme zaustavio je Tizaj.

Borac u drugom dijelu igra puno ofenzivnije, a novu priliku imali su u 61. minuti kada je s nekih dvadesetak metara pucao Krušelj, ali njegov udarac otišao je pored vrata. Igrači Mladosti doslovno su se povukli na svoju polovicu terena, ali Borac nikako da kapitalizira bolju igru u nastavku susreta. U 77. minuti utakmice Herent je potegnuo s 25 metara, a njegov udarac iznenadio je Tizaja koji je krajnjim naporom odbio loptu u korner. Nekoliko minuta prije kraja utakmice Vuk je imao sjajnu šansu, ali s nekoliko metara glavom je promašio izglednu situaciju.

Nagradu za bolju igru nogometaši Borca dobili su u 88. minuti kada se Matijašec najbolje snašao u šesnaestercu i pogodio za 2:1 te dao Imbriovčanima nadu za potpuni rezultatski povratak.

No, do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i nogometaši Mladosti iz Kloštra Podravskog osvojili su svoj prvi povijesni trofej pobjednika Županijskog nogometnog kupa.

Pehar i medalje pobjednicima uručili su koprivničko-križevački župan Darko Koren i predsjednik Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije Robert Markulin.

Županijski nogometni kup – finale

Srijeda, 29. svibnja
Gradski stadion ‘Ivan Kušek Apaš’
17:00
Borac – Mladost KP 0:2 (0:2)

Sastav Borca: Tizaj, Mikor, Balent (od 45. minute Rajić), Kovačić, Krušelj, Fažon, Oršić, Vuk (od 84. minute Fajdić), Šepec (od 45. minute Matijašec), Pjetri, Buzina
Na klupi: Kolar, Harači, Rajić, Matijašec, Fajdić, Ivandija, Kragulj
Trener. Zlatko Andrašić

Sastav Mladosti: Balala, Malvić, Golubić, Matančić (od 13. minute Tenjeri (od 90. minute Klemen)), Herent, Šantek, Kovačić, Koren (od 60. minute Lovreković), Šandrovčan (od 90. minute Pavlović), Presečan, Gašparov
Na klupi: Klemen, Kranjčec, Pavlović, Lovreković, Tenjeri, Mađerić, Kapitan
Trener: Ivan Presečan

zatvori