Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: VIROVSKA PRKAČIJADA Pogledajte kako je bilo na najslađoj manifestaciji u regiji

U Virju je danas održana četvrta po redu Virovska prkačijada  – Međunarodni festival izvornih kolača koji je i ove godine okupio izniman broj zainteresiranih posjetitelja.

Osim izložbe i degustacija tradicionalnih kolača, organizirana su različita natjecanja i popratni program.

Posebna atrakcija bila je izrada kolača zvjezdica i slaganje u veliku plasnicu. Predstavnice svih ulica mjesta Virja, udruge općine Virje, Dječjeg vrtića “Zrno” i žene koje su gostovale na Prkačijadi sudjelovali su u izradi spomenutih kolača za plasnicu, s kojom je jedan od ciljeva ući u Guinessovu knjigu rekorda.

Slaganju plasnice koja se sastojala od čak sedam tisuća kolača priključio se župan sa suradnicima, nakon čega je uslijedila najveća atrakcija: posipavanje plasnice sa štaub šećerom s vatrogasne dizalice.

Festival je osim natjecateljskog imao i edukativni karakter pa su tako posjetitelji imali prilike sudjelovati u radionicama i učiti o spravljanju kolača inozemnih kulinarskih stručnjaka, Jhirkelly Adams koja je predstavila najpoznatije tradicijske kolače Paname Golleria i cocada te radionicu Prince Wale Soniyiki koji je predstavio najpoznatije tradicionalne kolače Nigerije i Afrike ‘Puff-puff’.

Ovogodišnja Prkačijada održana je pod posebnim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, generalni pokrovitelj je Koprivničko-križevačka županija, stručni pokrovitelj Hrvatski kuharski savez, a inozemni pokrovitelj Taste of peace, Kuhari bez granica. Županijski pokrovitelji događaja su i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije te Turistička zajednica područja Središnja Podravina, uz podršku generalnog sponzora Podravke.

Kako je sve to zajedno izgledalo, možete razgledati u bogatoj fotogaleriji koju donosimo u nastavku.

zatvori